porträtt Jasmijn och Jimm och pitch i salong
Jasmijn Kooijman och Jimm Garbis presenterar sitt projekt tillsammans på Pitch Forum

Jasmijn kan vinna 4 000 € på Pitch Forum

Jasmijn Kooijman från HDK-Valand håller på att utveckla en stop-motion-animerad kortfilm där vi kommer att få möta människor som är påverkade av den svenska migrationspolitiken.

 

Hon utvecklar filmen tillsammans med två producenter som nyligen examinerats från Stockholms konstnärliga högskola, Hawa Sanneh och Jimm Garbis. Filmen kommer att bli Jasmijns examensfilm, men också en film som de hoppas kan resa mot en bredare internationell publik.

Det är det sjätte året i rad som Pitch Forum arrangeras av Screen Talent Europe under Norska Kortfilmfestivalen. Elva producenter, regissörer och manusförfattare med kortfilmer under utveckling, pitchar för en jury bestående av regissören Zamarin Wahdat (fjolårets vinnande pitch), Maria Stoianova, Market manager på Nordisk Panorama och Marja Pihlaja, producent från Finland. I vanliga fall genomförs detta pitchevenemang i Grimstad, men flyttade ut på nätet redan förra året med anledning av coronapandemin. Programpunkten kan ses av alla som har en länk och kräver ingen ackreditering till festivalen. Du hittar länken till Pitch Forum här. Där hittar du även en länk till ett online-mingel som STE bjuder in till.

Den pitch som vinner får ett produktionsbidrag på 4000 EUR och är till för att stimulera till internationell utblick och samarbete över nationsgränser. För de som blivit utvalda så finns det chans för att bättre på sina pitchfärdigheter med handledning från två talangutvecklare från Mediefabrikken i Oslo. Screen Talent Europe är ju ett samarbete mellan flera talangutvecklingsplattformar i norra Europa, så i startfältet hittar du filmare från Irland, Nederländerna, Norge, Danmark, Tyskland och Sverige. Från Film Stockholm deltar Sara Klara Hellström, regissör och manusförfattare från Skellefteå och Lova Lilliemarck, producent från Falun. Från Film i Skåne deltar Kaan Orgunmat. Vi riktar såklart en extra lyckospark åt Jasmijn och Jimm som representerar FilmCloud och Västra Götaland när de pitchar sin angelägna leranimation.

Lycka till!