Victoria Verseau vinner FilmCloud Pitch

Årets nagelbitaren är avgjord

När vinnaren koras och priset delas ut på Frame Filmfestival klockan nio på kvällen har det varit en lång nervös väntan för de fem tävlande i FilmCloud Pitch. På förmiddagen har de presenterat sina filmprojekt för en erfaren jury bestående av Siri Hjorton Wagner, Gorki Glaser Müller och Annika Hellström. Chansen att vinna motsvarande 50 000 kronor (hälften i teknikstöd från Gothenburg Studios och hälften i projektstöd från FilmCloud) kan naturligtvis vara avgörande för om ett projekt blir av nu eller måste fortsätta den ofta mödosamma finansieringsstigen.
- Den här filmen är en slags del i upprättelse för kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp, säger Victoria när hon lite omtumad och lycklig står på scen och tar emot priset tillsammans med sin producent Malin Hüber.

Emelia Hansson pitchar sin film Dagfjäril inför publik och jury på Frame Filmfestival.

Annika Hellström(Foto: Peter Lloyd), Siri Hjorton Wagner (foto: Märta Thinner)och Gorki Glaser Müller

- Alla gjorde verkligen fina och engagerade pitchar, säger Annika Hellström. Det var svårt att välja ut ett projekt när så många av dem har något angeläget att berätta.

Efter att haft överläggning i en och en halv timme så var juryn ening och deras motivering blev: En film som visar prov på mogen estetik, där filmaren använder den egna erfarenheten av en svår upplevelse. Regissören problematiserar bilden av offer och förövare och lämnar frågeställningar kvar hos publiken.

- Det skall bli spännande att se filmen och se om den blir som man föreställer sig. Victoria har förutsättningar att göra en riktigt bra och viktig film, säger Gorki Glaser Müller. 

Ozan Yapisan presenterar sitt projekt De andra tävlande var Lisa Forslund Zetterberg, Oscar Brandberg, Ozan Yapisan och Emelia Hansson.

- Det måste varit ett svårt beslut för juryn!, säger Emelia.
– Ja, jag blev sugen på å se samtliga filmer som pitchades idag, tilläger Oscar.

Båda är nöjda med att denna möjlighet att pitcha finns för filmare i Västra Götaland. 

 

FilmCloud Pitch presenteras i samarbete med Gothenburg Studios, Studiocafé och Frame Filmfestival.

Nyheter