porträtt Therese Karlsson, Evelina Jacobsson och Eva Malmberg
Bild från prisutdelningen: Camilla Lindberg

Våga kasta sig ut och experimentera och testa

Horunge gav tre pristagare på Frame Filmfestival

 

Frame presenterar under hösten alla pristagare på Frame Filmfestival 2021, i november med fokus på de filmer som visas på novemberfestivalen som börjar IDAG!

Nu är det dags för inte mindre är tre Frame-vinnare, nämligen Therese Karlsson, Evelina Jacobsson och Eva Malmberg som alla vann pris för sina insatser i arbetet med filmen Horunge som tävlade i kategorin Tungvikt. 

Hedersomnämnande Tungvikt  

Tungviktsjuryns till Therese Karlsson: En visuellt imponerande film med en stark premiss och många scener som berör. Att vatten kan vara både något hårt och mjukt på samma gång, får vi känna i denna formmässigt sammanhållna berättelse om maktmissbruk och modet som krävs för att säga ifrån.  

Juryns motivering Gothenburg Film Studios

Pris för Bästa foto till Eva Malmberg: Ett filmfotografi som genomsyras av en stark känsla för vatten och som därmed lyckas förmedla huvudkaraktärens förmåga att genom detta element hämta styrka och orädd möta sin översittare vid bassängkanten. 

Juryns motivering för WIFT’s producentpris

Pris till Evelina Jacobsson: Denna producent visar i flera produktioner sin förmåga att skapa en formmässig helhet, här i en värld konsekvent ur barnets perspektiv, där elementen får ett symboliskt värde och där det visuella uttrycket stärker och berör. 

Vad har ni för tips till andra filmare?

- “Horunge” är en film som vill förmedla att våga stå upp för sig själv. Vi hoppas att vår film och detta budskap ger mod till andra filmskapare. Våga testa dina idéer. Berätta dina historier, visa och lär av andra. Det kan vara svårt att komma dit man vill, men som Adrian i “Horunge” kommer du till slut nå ditt mål med säkerhet. Film kan vara en lång process. Det handlar om att våga ta chanser, att lära sig våga kasta sig ut och experimentera och testa. Detta fick vi lära oss på Fridhems folkhögskolas filmlinje @fridhems_filmlinje. Den lärdomen har vi burit med oss i varje steg i arbetet med “Horunge”. 

“Horunge” kan ses online på Novemberfestivalen 19-20 november. Missa inte den chansen!