Screen Talent Europe Meet-up samlar unga filmtalanger i Göteborg

Mellan 31 januari och 3 februari arrangerar FilmCloud en träff med unga filmare från norra Europa där de under fyra dagar får ta del av ett exklusivt program i samband med Göteborg Film Festival. Totalt är det nio deltagare, majoriteten från de nordiska länderna, där en tagit sig hit hela vägen från Färöarna.

– Det blir allt tydligare att filmskapare gynnas av att ha en fot utanför det egna landet. I framtiden kommer vi se fler internationella samarbeten, både i form av samproduktioner som Min Lilla Syster är ett exempel på, men även på det kreativa planet. Därför känns det både roligt och viktigt att kunna arrangera en sådan här träff, säger FilmClouds projektledare Martin Hammar.

På programmet under dagarna finns bland annat föreläsningar, unika möten med regissörer och produktionsbolag men framförallt möjligheten att utbyta erfarenheter och kontakter. Varje organisation som är delaktiga i Screen Talent Europe har fått möjlighet att skicka en filmare som de tror kan dra nytta av att verka i ett internationellt sammanhang. FilmCloud har tillsammans med Kultur i Väst två deltagare – Marina Nyström och Jens Broström. Övriga deltagare är David Nzinga (Filmbasen), Simon Valentin (Odense filmværksted), Moritz Boll (Filmwerkstatt Kiel), Victor Strand (Film i Skåne), Davur Djurhuus (Klippfisk), Charlotte Brodthagen (Filmværkstedet København) och Pia Louise Edvardsen (Mediafabrikken).

FilmCloud är medlemmar nätverket Screen Talent Europe som verkar för ett utbyte mellan unga filmare i Europa och ett utbyte mellan organisationer och verksamheter som på regional nivå jobbar med utveckling av ung film. Filmskapare från Västra Götalandsregionen har tidigare deltagit på arrangemang inom ramen för STE, bland annat i Oslo, på Färöarna och under Nordisk Panorama i Malmö. 

 

–––

Screen Talent Europe Meet-up @ Göteborg Film Festival arrangeras i samband med Kultur i Väst och Göteborg Film Festival.
På bilden ovan saknas Marina Nyström.

Fr Hö: David Nzinga (Filmbasen), Jens Broström (FilmCloud), Marina Nyström (FilmCloud), Pia Louise Edvardsen (Mediafabrikken), Charlotte Brodthagen (Filmværkstedet København), Davur Djurhuus (Klippfisk), Moritz Boll (Filmwerkstatt Kiel), Simon Valentin (Odense filmværksted) och Victor Strand (Film i Skåne)

 

Nyheter