Filmposter med stege

Premiärdags för En film som kommer förändra världen

En av mottagarna av FilmClouds projektstöd på 25 000kr 2019 var Astrid Söderberg med projektet Värd vänskap. Ikväll har filmen premiär på Göteborg Film Festival men nu under ny titel och med kommentaren "är det ens en film?". Vi lyckades fånga upp Astrid för tre snabba frågor!

Hej Astrid!
Hur känns det inför att visa din film på GIFF? Vad är du mest nervös/pepp på?

Det känns fantastiskt kul! Jag är spänd på reaktioner. Det är definitivt en film att reagera på.

hela posternEn film som kanske inte ens är en film? Hur uppstod den idén? 

Vi har gjort en film utan att tänka så mycket på vad en publik vill ha. Snarare har vi utgått från vad vi hade velat se, spännande storytelling och budskapet vi vill få fram. Vi har lekt med filmmediet vilket gör att man nog kommer kunna ställa sig själv lite frågor under filmens gång.

Vilken roll spelade FilmClouds projektstöd i genomförandet? 

Det är en lågbudgetproduktion där projektstödet utgjorde en majoritet av budgeten. Vi har satsat på att kunna experimentera och ha en lång skapandeprocess. Stödet gav oss utrymme att kunna göra det vilket jag tror ha lyft filmen flera steg. 

Systerskapet, kampen och konsten står i centrum i filmen som ska förändra världen. Problemet är bara att Astrids bästis Nora måste vara med, och hon har inte tid. Men hur kan en film förändra världen? Och är det ens en film? - Katja Skärlund. Visningsinformation och biljetter hittas här!