Hugo Andersson närbild

Hugo Andersson blir handledare på Filmplats Skövde

En ny Filmplats drar igång på Nyeport i Skövde med premiär torsdagen den 5 mars. Handledare är filmaren Hugo Andersson som gjort många både längre och kortare filmer med både humor, allvar och kända ansikten genom sitt eget produktionsbolag i stan. Han gjorde till exempel filmen ”Gröllop” med Johannes Brost i en av rollerna för ett par år sedan efter att ha fått stöd från bland annat FilmCloud projektstöd. Hugo har hållit på med film ända sedan tonåren och är nu beredd att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till andra som vill utveckla sitt filmande.  

filminspelningDen som anmäler sig till Filmplats väntar en vår med en rad sammanhängande, praktiska och inspirerande workshops, samtidigt som de får möjligheter att skapa sin egen kreativ dokumentära kortfilm, där Hugo kan handleda och stimulera till skaparlust. 

Rättvisa och lika villkor, är temat för Filmplats under våren. På de olika filmplatserna i regionen kommer det att göras en-minutsdokumetärer med temat som utgångspunkt. Minutfilmerna kommer sedan att sammanfogas till gemensamma filmverk som har sin premiärvisning under hösten. För deltagarna blir det en resa från idé till visning och publikens jubel.  

Inga förhandskunskaper krävs för att delta, men man måste anmäla sig senast den 9 mars och vara beredd på att fokusera på film under våren.  

Filmplats är ett Arvsfondenprojekt som riktar sig till alla mellan 13-25 år som vill lära sig att skapa film och drivs av Kultur Ungdom tillsammans med lokala aktörer kopplade till varje orts filmplats. I Skövde samarbetar Filmplats med Nyeport och Studiefrämjandet. 

Bor du i Skövde och är nyfiken på att göra film, eller kanske redan är i full gång, så ta chansen att hänga med Hugo under våren. Han älskar film, det kan smitta. Vill du se mer av vad Hugo gjort så besök hugoproduktion.se