Fyra projekt får FilmClouds projektstöd våren 2016

Nu har hela fyra projekt valts ut till vårens utdelning av FilmClouds projektstöd. Filmerna spänner över flera tematiker och genrer; komedi, animation, mobbning, parrelationer och behovet av trygget. En dokumentär och tre fiktionsfilmer med upphovsmakare från Göteborg, Partille och Skövde vars humor, passion och patos skiner igenom i ansökningarna. Projektstödet består av 25 000 kr, nästa utdelning sker hösten 2016 och deadline för ansökan är 26 september.


Henrik Dahlbring – Andra sidan spegeln
I sitt projekt ”Andra sidan spegeln” kommer Henrik Dahlbring utforska dokumentärgenren och fokusera på skolmiljöns och vänskapsrelationers förhållande till att mobbing. Filmen kommer blanda live action-sekvenser med animation i en personlig berättelse om grupptryck, sexualitet och identitet.

– Med FilmClouds projektstöd kan jag nå längre än jag kunnat göra innan och få möjligheten att förverkliga denna för mig väldigt viktiga film. Nu har jag chansen att helt dyka ner i det dokumentära och ta mig an ett ämne jag verkligen brinner för. 


Lisa Meyer – Allt jag gör för dig

Med filmen ”Allt jag gör för dig” går Lisa Meyer till den egna erfarenheten för att undersöka hur en parrelation kan påverkas i samspelet med andra. Här vill hon visa vad konsekvenserna kan bli om man är själv om att försöka anpassa sig till den andre och samtidigt belysa ett ämne som kan vara svårt att prata om.
– Med hjälp av projektstödet kan jag uppnå en visuellt attraktiv film och ha möjligheten att utöka mitt team.

 

 


Hugo Andersson – Gröllop

Den här projektet visar att vi människor är komiska samhällsvarelser och att det blir extra tydligt i våra högtidsceremonier. "Gröllop" ska skildra vad händer när ett bröllop och en begravning slås ihop till en gemensam festlighet för nära och kära. I rollen som prästen kommer vi se Peter Wahlbeck.
– Nu får jag chansen att göra en spännande, udda och rolig film och därmed utveckla mitt filmskapande inom genren drama-komedi. 

 

Mischa Snicker – Allt för dig bror
I filmen ”Allt för dig bror” vill Mischa Snicker berätta om 15-åriga Irma och ge ett perspektiv på att bli vuxen som många unga idag kan relatera till. Här kommer hon skildra hur lätt det kan vara att i små steg hamna snett när hemmet saknar trygghet och erbjudandet är gemenskap, om än i ett kriminellt sammanhang.
– Med hjälp av FilmCloud har jag möjligheten att berätta en historia som annars inte uppmärksammas och jag vill nå ut till både unga och vuxna för att de ska få en inblick i hur det kan vara att vara en ung tjej från förorten som hamnat snett.

 

Huvudbild: Ur ”Perspektiv” fiktion (2015) av Henrik Dahlbring