Astrid

Från Frame, via Novemberfestivalen, till Rostock

2019 kammade Astrid Söderbergs kortfilm "Ta hand om en kille" hem priset för bästa film i Tungviktskategorin på Frame. Därifrån tog den sig vidare till Novemberfestivalen, där den tilldelades där ABF:s filmpris, och nu är den utvald till att visas på årets FiSH - Filmfestival im StadtHafen, Rostock.

- Ta hand om en kille har levt ett härligt liv efter Frame. Den har rest runt om i världen, mestadels visats i Sverige och lite i Europa. Förvånansvärt nog har den även tagit sig runt en del i USA, bland annat i San Francisco och Portland! Så roligt att den får fortsätta leva och uppskattas, det gör ju en väldigt glad, säger Astrid om hur filmen levt efter Frame.

... och nu ska den göra Tyskland! Hur känns det?

- Det känns jättekul! Alltid roligt när festivaler vill visa ens film! Dock är Rostock tyvärr inställt till följd av ett högst irriterande virus. Arrangörerna håller just nu på att försöka hitta alternativa datum eller sätt att hålla festivalen! Jag hade planerat åka ner och delta på festivalen så hoppas, hoppas att det blir möjligt att göra det till hösten istället kanske. Hoppas på en festivalhöst istället för vår!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Novemberfestivalen och YCN

"Ta hand om en kille" har hittat till FiSH via Novemberfestivalens YCN-nätverk (Youth Cinema Network) där festivalen sprider sina filmer vidare ut till andra internationella festivaler. YCN består av medlemsorganisationer från hela världen med majoritet från Europa och används för att både få ut svenska kortfilmer till internationella festivaler och för att ta emot andra länders kortfilmer till Novemberfestivalens internationella sektion.

-November Vi vill vara med och hjälpa filmarna att nå ut i världen så gott vi kan! Enligt oss är det viktigt att filmerna får spridning och att filmarna även kan få chansen att resa med sin film. Vi vet hur mycket det kan betyda att träffas och få möta sin publik, inte minst i internationella sammanhang, som kan ge en extra boost och inspiration, förklarar Torbjörn Jackson, Novemberfestivalens projektledare.
Vi letar kontinuerligt efter lämpliga festivaler att få kontakt med, i syfte att utöka vårt kontaktnät och därmed möjligheterna att få ut filmer utanför Sveriges gränser!

Läs mer om Novemberfestivalen och YCN här!

Nyheter