Anna Nygren och Alexander Toma får FilmClouds projektstöd

Juryn föll för två starka manus

FilmClouds projektstöd för hösten 2014 tillfaller denna gång Anna Nygren och Alexander Toma som får 25 000 kr vardera att realisera sina filmprojekt. Båda fanns på plats under morgonens FilmFrukost och fick motta diplom och applåder.

Juryn har denna gång bestått av Joen Windahl från KulturUngdom, Ami Ekström från Film i Väst samt Lizette Jonjic, producent på Migma Film. Påtagligt är att det är starka, välskrivna manus som premierats i denna omgång.

– De har båda skickat in väldigt bra manus, något som imponerar eftersom de båda är så pass unga, säger Ami Ekström, kort- och dokumentärfilmskonsulent på Film i Väst.

– Alexander Toma har skrivit en väldigt varm kärlekshistoria och Anna Nygren har lyckats få fram en liten historia om stora stora saker, säger Joen Windahl, filmkonsulent på KulturUngdom.

Båda projekten letar nu efter team och skådespelare och kommer börja spelas in under 2015. FilmClouds projektstöd delas vanligtvis ut två gånger om året, tidigare mottagare har varit Mika Gustafson, Parvin Yazdani, Mikael Bundsen, Åsa Båve, Naures Sager och Annika Ivarsson. Nästa stöd delas ut våren 2015 och kan sökas av FilmClouds medlemmar via hemsidan.

 

Om höstens mottagare av projektstödet

 

Anna Nygren
24 år, manusförfattare utbildad vid Biskops-Arnö. Har främst arbetat med teater och skrivit manus för flera fria grupper i framförallt Norrköping och Linköping. Anna har även deltagit i talangutvecklingsprogrammet Eastwood i Östergötland där hon skrivit manus till flera kortfilmer. I år regidebuterade hon med kortfilmen "Utan rum".

Projektet ”Hästkött” handlar om relationen mellan tre flickor och hur den tar sig uttryck i skolan och i stallet. Filmen kommer skildra sjukt svåra känslor, hårdhet och svek ur en subjektiv synvinkel. 

 

 

Alexander Toma
22 år, filmfotograf och klippare som studerat Screen and Media på Sydney Film School där han även vann pris för sin kortfilm "Harold”. Han har sedan arbetat på olika produktionsbolag i Göteborg samt frilansat, främst som fotograf. Alexander har även samregisserat flera musikvideos för artisten Parham.

"Ord För Ord Jag Älskar Dig Mer" handlar om hur kvinnor och män pratar sinsemellan och temat är relationer, sex och kärlek. I manusprocessen har tanken varit att oavsett vilket kön karaktärerna har så ska berättelsen hålla, de ska inte fastna i stereotypa könsroller. 

 

 

Nyheter