Anna Nygren hittade ett sammanhang med The Hub

På söndag är det årets sista chans att söka FilmClouds projektstöd och en vecka senare måste ansökan till höstens omgång av The Hub vara inne. Med sitt kortfilms-projekt Hästkött kammade Anna Nygren både hem projektstödet i höstas och en plats i vårens upplaga av The Hub. Filmen, som handlar om relationen mellan tre flickor och hur den tar sig uttryck i skolan och i stallet, ska skildra svåra känslor, hårdhet och svek ur en subjektiv synvinkel. 

Anna har tidigare varit verksam i Östergötland och efter flytten till västkusten var hon i behov av hitta ett sammanhang att verka i som filmskapare.
– Det var därför jag sökte till The Hub, det har gett mig en chans att träffa andra som arbetar med film och hjälp med att utveckla mitt manus. Jag har även fått massor av bra tips på allt från personer att jobba med och vad man ska tänka på när man ska jobba med barn och hästar.

Fokus under våren har varit att hitta ett team och inspelningsplatser. Filmen kommer till stora delar kommer utspela sig på ett stall, så det är framförallt sådana miljöer som Anna har letat efter.
– Det har varit väldigt roligt att få åka runt och kolla in alla dessa stall och ridskolor. Nu gäller det bara att välja ut vilka platser vi ska ha, spika teamet och sätta igång med casting. Det är bara barnskådisar i filmen, vilket känns roligt men också svårt.

 

Är du sugen på att arbeta med Anna och hennes projekt? Du kan kontakta henne via våra medlems-sidor.

Vill du söka till The Hubs korta utvecklingsprogram som startar i höst? Läs mer här och skicka in din ansökan senast den 18:e maj.

Deadline för att söka FilmClouds projektstöd är nu på söndag den 10:e maj, mer information finns här.