Matilda med festivalpass
Matilda Wikingson med festivalpass framför biografen Grand i Uppsala

Vid liv och LIVE på Uppsala talangdagar 2020!!

Inlagt av: Gäst 19 Oct 2021

Vi välkomnades varmt till kortfilmsfestivalen med varsin flaska handsprit och det senast uppdaterade programmet inför helgen. Fastän vi gick miste om ett eller två mingel bjöd talangdagarna på ett späckat schema och en massa inspiration! Helgen har rymt en kortfilmspitch, flera filmpass, egna presentationer, seminarium med regissörer och programsättare för festivaler, middagar och många samtal om film. 

Det har varit otroligt roligt att få träffa de andra deltagarna och få en inblick i deras projekt och tankar kring sitt filmskapande. I ett inbjudande och bjussigt sammanhang har vi visat upp och tagit del av varandras projekt, alltifrån färdigställda filmer till grova work in progress. 

Jag är tacksam för att Uppsala bevisat möjligheterna för en fysisk festival att äga rum, med sina begränsningar så klart. Men att få sitta i en biosalong och bli berörd tillsammans med andra har varit så fint. Kortfilmspassen har varit ett vimmel av intryck, bilder och berättelser, och att lämna biografen efter filmvisningarna har varje gång känts som att vakna ur en gemensamt upplevd dröm. 

Seminariet med Pella Kågerman var också väldigt roligt att få ta del av, med en inblick i arbetet bakom filmen Aniara och många roliga och kreativa exempel på så kallad movie magic. Men förutom magin med VFX och ljussättning fick vi också ta del av en diskussion kring ägandeskap och samarbeten. Eftersom jag själv är nyexaminerad filmregissör är det något jag funderar på en hel del just nu. Något hon sa som jag tar med mig är kanske just vikten att ta vara på samarbeten där en kan växa och lära tillsammans – samarbeten med personer i samma ögonhöjd. Kanske för att det är så viktigt att ha liknande förväntningar på den tid och energi som kommer behöva läggas ner på olika projekt. 

Nu sitter jag på tåget tillbaka mot Göteborg och jag är tacksam för att få varit en del av talangdagarna 2020 och för alla möten under helgen. Jag tar med mig inspiration och glädje för film. Hoppas vi ses nästa år igen!

/Matilda Wikingson
 

Medlemsbloggen

Inspirerande att lämna min ”skolbubbla”

av: Matilda Friman den 8 apr 2021
I år var Tempo för första gången digitalt. Likaså var Tempo meetup, som jag, Matilda Friman, och...

Nicholas met business and fellow filmmakers in first digital Tempo MeetUp

av: Nicholas Sosin den 22 mar 2021
The opportunity to join the Tempo Documentary Festival 2021 was really valuable! Because of...

En injektion av filmisk samhörighet

av: Truls Svenningsson den 11 nov 2020
Jag tror många kan känna igen sig i att livet som filmskapare pendlar mellan 0-100 vad gäller...

Vid liv och LIVE på Uppsala talangdagar 2020!!

av: Gäst den 6 nov 2020
Vi välkomnades varmt till kortfilmsfestivalen med varsin flaska handsprit och det senast...

Dagbok från pitchtävlingen på Uppsala filmfestival i oktober 2020

av: Erik Sundblad den 27 okt 2020
22 oktober - Göteborg -> Uppsala  Jag repar min pitch högt för mig själv i duschen, jag har...

Hoppfull & inspirerad efter Talangdagar

av: Malin Englund den 25 nov 2019
I slutet på oktober fick jag, tillsammans med tretton andra filmskapare från hela landet, möjlighet...