Inget fan av Bergman!

Inlagt av: Love Erik Hjertberg 18 Oct 2021

Jag är inget fan av Bergmans filmer men kan heller inte säga motsatsen då jag aldrig har sett någon av dom. Hade därför lite en känsla av att jag inte gjort läxan när jag för en vecka sedan åkte ut till Fårö, för att vara med på veckan uppkallad efter vår store regissör, Bergmanveckan.
Ett gäng deltagare från olika ställen i Sverige har tillsammans tagit del av ett späckat schema, upp varje morgon för att ta plats i vår privata biograf för att bjudas in i varandras och andras projekt, vi har även blivit inspirerade av Bombina Bombast som imponerade mig med sitt sätt att blanda scenkonst med VR och fått se Levan Akin´s nya film och prata med Levan efteråt.
Förutom detta har vi även varit på Bergmansafari som tog oss runt på Fårö, haft regiworkshop med Marcus Carlsson, ätit crepes i solnedgången och för första gången sett en rauk.
Men även om Bergman på något sätt varit ett tema för veckan har den handlat mer om oss deltagare än om honom. Stor del av programmet har använts till att få en inblick i varandras filmskapande, inspirerat varandra och startat framtida samarbeten, det var helt klart det bästa med veckan.

Love Erik Hjertberg

Medlemsbloggen

Inspirerande att lämna min ”skolbubbla”

av: Matilda Friman den 8 apr 2021
I år var Tempo för första gången digitalt. Likaså var Tempo meetup, som jag, Matilda Friman, och...

Nicholas met business and fellow filmmakers in first digital Tempo MeetUp

av: Nicholas Sosin den 22 mar 2021
The opportunity to join the Tempo Documentary Festival 2021 was really valuable! Because of...

En injektion av filmisk samhörighet

av: Truls Svenningsson den 11 nov 2020
Jag tror många kan känna igen sig i att livet som filmskapare pendlar mellan 0-100 vad gäller...

Vid liv och LIVE på Uppsala talangdagar 2020!!

av: Gäst den 6 nov 2020
Vi välkomnades varmt till kortfilmsfestivalen med varsin flaska handsprit och det senast...

Dagbok från pitchtävlingen på Uppsala filmfestival i oktober 2020

av: Erik Sundblad den 27 okt 2020
22 oktober - Göteborg -> Uppsala  Jag repar min pitch högt för mig själv i duschen, jag har...

Hoppfull & inspirerad efter Talangdagar

av: Malin Englund den 25 nov 2019
I slutet på oktober fick jag, tillsammans med tretton andra filmskapare från hela landet, möjlighet...