Ansökningsaffisch Kille målar

Dômens konstskola

Vill du arbeta med konst eller något annat estetiskt yrke i framtiden?

Dômen konstskola genomsyras av bra energi, stor arbetsglädje och högklassig undervisning. Här erbjuds utbildningar som ger dig nödvändig kunskap för att kvalificera dig till konstnärliga högskoleutbildningar.
Skolan har stora ateljéer, gips- och träverkstad, grafiska verkstäder, bibliotek, välutrustad datasal med uppdaterad utrustning m.m.

Dômen har tre utbildningar, måleri, skulptur och grafik. För att öka kunskapen om olika konstnärskap och arbetsmetoder bedrivs hälften av undervisningen av gästlärare. Skolans pedagoger är utan undantag utövande konstnärer och starkt engagerade i arbetet på skolan. Utbildningarna är tvååriga och innehåller studieblock med mycket varierade upplägg. Första året på skolan har fler givna uppgifter än andra året, då man arbetar mer fritt utifrån egna idéer och sitt eget konstnärliga språk. Undervisningen är till största delen praktisk. Det ingår även undervisning i form av föreläsningar i konsthistoria, samtidskonst och andra aktuella ämnen i vår nutid, bl.a. inom filosofi, litteratur och om den mångsidighet som konstnärsyrket kräver.

Videokonst

Varje år har skolan flera videokurser. De studerande får en inblick i videokonsten som uttrycksmedel. Vi arbetar från idé till filmteknik, redigering och presentation. Kursen rymmer samtal och diskussioner kring mediets möjligheter. Skolans gemensamma datorverkstad är utrustad med Mac-datorer, färgskrivare, digitala film- och stillbildskameror samt program för bildbearbetning, filmredigering m.m. Det finns också en animeringsstation på skolan. De studerande får en introduktionskurs i datorverkstaden, därefter tillgång till handledning.

Ansök innan
Fysika arbetsprover

26 april 2021 

Frågor

Kontakta skolchef: anna.persson@domenkonstskola.se
073–986 54 88.

Ansökan