porträtt framför bladverk
Foto: Ola Brunius

Inspirerande att lämna min ”skolbubbla”

Inlagt av: Matilda Friman 19 Oct 2021

I år var Tempo för första gången digitalt. Likaså var Tempo meetup, som jag, Matilda Friman, och några andra dokumentärfilmare från olika delar av Sverige deltog i. Vi träffades digitalt under Tempo Festival och deltog i masterclasser, presenterade och diskuterade varandras pågående filmarbeten och kollade på en massa dokumentärfilm ifrån festivalprogrammet. Det var inspirerande att lämna min ”skolbubbla” från HDK-Valand och ta del av dokumentärprojekt som pågår runt om i landet. Jag fick chansen att visa klipp ifrån och få feedback på mitt pågående filmprojekt; ”90% Drömmare” som jag har arbetat med det senaste året. Filmen är ett porträtt av en plats och en person, om en ung man som bestämmer sig för att bygga sitt eget hus.
 
Hur går man vidare med en film när den väl är färdig för visning? Vi fick träffa representanter ifrån SFI, SVT och konstnärsnämnden samt den internationella producenten Irena Taskovski. Hon berättade hur man bäst kan pitcha sina projekt och om internationell distribution. För mig var det väldigt givande att få inblick i hur en producent arbetar. En sak som hon sa till oss som jag i efterhand hittade i min anteckningsbok var: “You are needed and they are waiting for your work”. 
 
Under en av dagarna hade vi också en spännande masterclass med Lina Maria Mannheimer som berättade om sitt arbete med Man med duvor och om hennes väg in i filmskapandet, vilket var väldigt inspirerande. 
 
Tack för att jag fick delta och tack till Filmcloud, Tempo, Santa, alla masterclass-hållare och alla deltagare på Meetupen.

Medlemsbloggen

Inspirerande att lämna min ”skolbubbla”

av: Matilda Friman den 8 apr 2021
I år var Tempo för första gången digitalt. Likaså var Tempo meetup, som jag, Matilda Friman, och...

Nicholas met business and fellow filmmakers in first digital Tempo MeetUp

av: Nicholas Sosin den 22 mar 2021
The opportunity to join the Tempo Documentary Festival 2021 was really valuable! Because of...

En injektion av filmisk samhörighet

av: Truls Svenningsson den 11 nov 2020
Jag tror många kan känna igen sig i att livet som filmskapare pendlar mellan 0-100 vad gäller...

Vid liv och LIVE på Uppsala talangdagar 2020!!

av: Gäst den 6 nov 2020
Vi välkomnades varmt till kortfilmsfestivalen med varsin flaska handsprit och det senast...

Dagbok från pitchtävlingen på Uppsala filmfestival i oktober 2020

av: Erik Sundblad den 27 okt 2020
22 oktober - Göteborg -> Uppsala  Jag repar min pitch högt för mig själv i duschen, jag har...

Hoppfull & inspirerad efter Talangdagar

av: Malin Englund den 25 nov 2019
I slutet på oktober fick jag, tillsammans med tretton andra filmskapare från hela landet, möjlighet...