Filmrummet: Se i efterhand

Missade du Små och stora misstag? Eller, kanske någon annan av Filmrummets samtal?

Filmrummet har sedan hösten 2012 arbetat för att skapa kreativa mötesplatser för samtal och debatt. Nu har de samlat alla filmade samtal på Filminstitutets Youtube-kanal.

Kanske är du nyfiken på en konsulent, eller undrar hur bra svensk film är på att nå publiken? Kanske söker du samtal kring teman som filmen är särskilt bra på, eller dålig på, att diskutera. Många av Filmrummets evenemang filmas och hittas på deras hemsida.

Nedan ett urval av de över 80 samtalen som nu finns att utforska:

Följ länken och följ med i filmens samtalsforum.


Masterclass - Storytelling and Moonlight: Adele Romanski och James Laxton, producent respektive fotograf för den prisbelönta filmen Moonlight, ger en masterclass om berättande, samarbete, och inspirationssökande. 

Filmfotots konst: möt bl a fotograferna Roger Deakins, Ita Zbroniec-Zajt och Sophia Olsson i ett samtal om visuellt berättande och filmfotografi. 

Vi vann Guldbaggen!: ladda upp för den kommande Guldbaggegalan med att se fyra utav 2020 års vinnare i ett samtal om skapandeprocesser och hur framtiden ser ut efter vinsten.

Filmljud i Hollywood: ljudläggaren Ulrika Akander tar oss med in i ljudets värld och berättar om hur mycket just ljudet betyder för filmen. Ulrika är bland annat aktuell bland annat som supervising sound editor för TV-serierna Bridgerton och Inventing Anna.

Exil - att förstå sig själv och andra genom filmen: ett samtal från Folk och Kultur om exil som tema inom konst och kultur, och hur konsten kan hjälpa oss mötas i annars polariserade tider.

Looking Back, Looking Forward: Arrangerades av Svenska Filminstitutet tillsammans med Sveriges Television och Stockholms internationella filmfestival tidigare hösten 22.