Voices: Vässa dina verktyg - Vässa ditt manus 2021

Har du en idé till en kortfilm? Dax att skriva eller utveckla ett manus? Vad sägs om att vässa dina författarverktyg och verkligen få din tanke på pränt?


För tredje året erbjuder vi tillsammans med Manusfabriken den uppskattade kursen ”Vässa dina verktyg - Vässa ditt manus” med Mikael Bundsen. I år erbjuds den som en del i Voices, en utlysning där vi vill främja mångfalden inom film. Sex deltagare kan på kursen vässa sitt manusförfattande, samtidigt som de utvecklar sina kortfilmsmanus. 

Två workshoptillfällen

14 september kl 18: 00 - 20:30

I den första workshopen fokuserar vi på kortfilmen och dess form. Mikael går igenom tekniker man kan använda sig av för att utveckla sin idé; hur man till exempel kan använda sig av begränsningar och utveckla början, slut och vändpunkter. Vi tittar på exempel från andra kortfilmer, diskuterar i grupp vad som gör en kortfilm till en snackis och gör övningar för att hitta kärnan i våra berättelser. 

16 september kl 18.00 - 20:30

Under det andra tillfället är det fokus på huvudpersonen och dess resa i manuset. Hur skapar man en intressant karaktär på film? Och hur skapar man komplexitet i en karaktär när man har så lite tid på sig att etablera den? Om man inte alls har en huvudperson, hur kan man då bära sig åt för att strukturera en film utifrån till exempel en situation? 

och eget skrivande med inlämning den 24 sep

följt av feedbacktillfälle den 30 sep

Efter de två workshopsen ges alla deltagarna möjligheten att få ett individuellt feedbacksamtal online med Mikael, där han ger konstruktiva förslag på hur deltagaren kan arbeta vidare med sitt manus och utveckla sitt skrivande. Målet är att alla skall avsluta workshopen med energi och inspiration att fortsätta jobba vidare. Feedbacksamtal bokas i samråd med Mikael under kursen.

Anmälan - ansökan

I anmälan laddar du upp manus, kort presentation av projektet och ett cv, eller personbeskrivning.

Urval

Kursen vänder sig i första hand till dig som bor i Västra Götaland och har en historia eller ett kortfilmsmanus i utveckling och är villig att dela ditt arbete i grupp. På kursen finns det sex stycken platser. Vi vänder oss i första hand till FilmClouds målgrupp 18-30 år, men i mån av plats kan filmare äldre än så, antas. Om det uppstår behov för det så kommer vi tillsammans med föreläsaren göra ett urval. Vi bedömmer även ditt arbete och hur långt gången du är i utvecklingsprocessen. 

För att delta i kursen behöver du naturligtvis ha tillgång till dator.

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast
Kursdatum

14 sep kl 18: 00 - 20:30
16 sep kl 18: 00 - 20:30
24 sep - Manusinlämning
30 sep - Feedback & handledning

Vad

Manusworkshop

VAR

Manusfabriken
Polstjärnegatan 10
Göteborg
Hitta hit
(Kursen kan bli digital om rådande läge i pandemin kräver det.)


Handledning genomförs online

VEM

Kursen vänder sig både till till dig som vill göra din första kortfilm och dig som redan gjort flera. Du vill utveckla ditt historieberättande och dina manuskunskaper. Du har en idé eller redan ett manus.
Kursen har sex platser och vi gör urval antalet anmälningar överstiger det.

KOSTNAD

Kursen är gratis. Avanmäl dig om du får förhinder!

FRÅGOR?

Martin Hammar (Länk)

Anmälan