Tempo MeetUp 2021

En mötesplats för dokumentärfilmare

Tempo Meet Up är ett talangprogram med speed dating, master classes, filmvisningar, möten med den svenska dokumentärbranschen samt samtal i grupp om egna projekt i ett skräddarsytt program under Tempo Dokumentärfestival. 

 

Tempo Meet-Up är ett utmärkt tillfälle för oetablerade filmare att effektivt knyta nya, professionella kontakter. Förutom innehåll ifrån festivalens ordinarie utbud ansvarar Tempo för ett program som är specialkomponerat för att ge deltagarna exklusiva möten med verksamma filmskapare och ett urval av intressanta programpunkter. Som deltagare får du branschackreditering till Tempo och kan gå gratis på nästan allt under festivalen.

Tempo Meet-Up arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutets - Talangutveckling i hela landet, i samarbete med Film i Dalarna, Film i Öst, Film Stockholm, Film Västernorrland, Kultur i Halland – Film, Filmregion Sydost och FilmCloud/Förvaltningen för kulturutveckling.

Vem kan söka?

Meetupen vänder sig till dig som har producerat eller regisserat minst en lång eller kort dokumentärfilm. FilmCloud har prioritet på filmare som bor i Västra Götaland. Alla över 18 år är välkomna att söka. FilmCloud har särskilt fokus på de filmare som är mellan 18 och 30 år. Det innebär att vi använder det som ett urvalskriterium av flera. Du som är över 30, kan alltså söka.

Vad kostar det?

Meetup-programmet är gratis för de deltagare som antas. Resa står FilmCloud för och Tempo Dokumentärfestival bjuder på boende i enkelrum, samt en ackreditering som gäller för hela festivalen. Kostnader för mat står deltagaren själv för. Den ackreditering du får gäller hela festivalperioden 8-14 mars.

Meet-upen genomför 9-11 mars på plats i Stockholm. Vissa online-möten kan förekomma innan.

Coronavirus

Vi hoppas på att kunna genomföra detta evenemang, men givetvis följer vi och arrangörerna utvecklingen. Innehåll och upplägg kan påverkas på så sätt att det blir digitalt och eller flyttas i tid.

Deadline ansökan
Datum

DATUM Meet-up
9 - 11 mars 2021

DATUM Tempo Dokumentärfestival
8-14 mars 2021

Vem kan söka?

Du har gjort minst en kort eller lång dokumentär, bor i Västra Götaland och är över 18 år. Vi gör urval bland de ansökningar som kommer in.

Innehåll

Programinnehåll i Meet-up
Boende i eget rum
Resa med tåg
Ackreditering till festivalen
Måltider står du själv för

Ansökan