RegiGym-ett träningsrum i personregi

Träna upp dina regimuskler!

RegiGym ges under Frame Filmfestival och sedan återkommande under hösten.

 

Kanske har du aldrig regisserat skådespelare tidigare, kanske har du instruerat hur många som helst. I slutändan spelar det ingen roll, för att på RegiGym så är det enda viktiga att du har en vilja att testa och undersöka. Tillsammans tränar vi på personregi och utforskar idéer om hur man som regissör kan nå de bästa möjliga skådespelarprestationerna framför kameran.

Varje tillfälle/pass inleds med en halvtimme som fungerar som en slags ”uppvärmning” i personregi. Här presenterar regicoachen Lisa Meyer grundläggande begrepp som man kan använda som verktyg i sitt regiarbete. De efterföljande två timmarna arbetar vi tillsammans. Lisa har med sig några scener som vi utgår ifrån och det går även bra att ta med sig en egen scen om gruppen hellre vill utforska den tillsammans. Alla som vill, får vara med att skådespela och vi turas om med att regissera. Syftet är att på ett så praktiskt sätt som möjligt undersöka hur en skådespelare och en regissör kan arbeta fram en scen framför kameran. Vi testar vad det innebär att ge regi och att ta emot regi – och diskuterar vilka olika effekter olika typer av instruktioner har.

RegiGym är öppet för både skådespelare och regissörer. Egentligen krävs ingen erfarenhet och det finns heller inga ålderskriterier för att delta. Som vilket annat gym som helst så är man välkommen att gå när andan faller på - om du bara vill gå en gång så är det helt okej, och om du vill gå samtliga gånger under hösten så är du mer än välkommen att göra det. Om du inte varit med tidigare så är det viktigt att du kommer i tid och går på introduktionen.

RegiGym
-
Datum

Premiär på Frame
9 sep kl 13

6 okt 2021 kl 17-20
20 okt 2021 kl 17-20
3 nov 2021 kl 17-20
17 nov 2021 kl 17-20
1 dec 2021 kl 17-20

Plats

Studio 4, Gothenburg Film Studios, Polstjärnegatan 14, vån 3

Platser

8 stycken på Frame Filmfestival

Pris

Kostnadsfritt

Vem

RegiGym är riktat till skådespelare och regissörer, men den som vill kan delta.

Anmälan

Tanken med RegiGym är att man dyker upp. Vi önskar att du anmäler dig via vårt Facebookevent.

Så länge kan du anmäla dig här för att får en påminnelse om att RegiGym startar.

ANMÄLAN