Regissör med skådespelare i när scen.

Intimitet på Film och TV - Kulturakademin

Tryggt arbetsklimat och fördjupad scen

De senaste åren har synen på hur arbetet med scener inom film och tv som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation.

Under den här interaktiva föreläsningen kommer intimitetskoordinatorn Malin B. Erikson lyfta frågor som: Vad definierar intimitet? Hur kan en koreografi ge skådespelaren mer frihet och på vilket sätt kan det fördjupa scenen?

Vidare kommer Malin belysa hur branschen tillsammans, med riktlinjer och ett tydligt ramverk, kan skapa en tryggare arbetsmiljö för alla inblandade och hur samarbetet med en intimitetskoordinator går till i praktiken.

Syftet med föreläsningen är att ge en inblick i hur det med en tydlig metod kan skapas en trygg och bra arbetsmiljö samtidigt som scenen fördjupas och är en del narrativet.

Föreläsningen ges via Zoom och riktar sig till alla olika yrkesroller inom film och tv som kommer i kontakt med intima scener.  

 
Förberedelser:

Du kommer att i god tid innan få en länk till en film om de etiska riktlinjerna samt uppdaterade artiklar och filmklipp kring intima scener på film och tv. Du ska ha tittat och läst igenom materialet innan föreläsningen startar.

Ansök senast
Datum

12 okt 2021 13 - 16

Plats

Online Webbkurs

Vem

Producent, produktionsledare, FAD, koordinator, regissör, fotograf, ljudtekniker, kostymör, maskör eller på annat sätt kommer i kontakt med intima scener i din yrkesroll
Antagningskriterier. Läs mer

Länkar
Språk

Svenska

Ansökan