Fridhems Folkhögskola

Studera film på internat i Skåne

Fridhem välkomnar dig att söka Filmlinjen

Att studera film på Fridhem innebär att du ger dig själv två år att utvecklas som filmare. Alla filmlinjens deltagare bor på skolans internat vilket skapar en atmosfär där de lever och andas film tillsammans under veckans alla dagar. Tempot är högt och våra deltagare är motiverade och nyfikna på att lära sig mer. Vi är måna om att skapa en sammanhållen grupp där alla kan få plats och ta del av varandras olika erfarenheter. Det är högt i tak och vi anser inte att någon typ av uttryck är bättre eller sämre. Alla deltagare ska få möjlighet att hitta sitt sätt att berätta.

Utbildningar: 

  • Filmlinjen
  • Filmarbetarlinjen (Som val för årskurs 2)

Vem kan söka: Alla är välkomna att ansöka. Tidigare filmerfarenhet är inte ett krav. Varje år antas ca 16 nya deltagare till utbildningen och vi strävar efter att skapa en grupp med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vill att flera röster ska höras, fler historier berättas, och tror starkt på att ha en grupp där flera olika perspektiv kan finnas. Filmlinjens deltagare ska utvecklas tillsammans.

Ekonomi och boende: Du kan söka studiemedel från CSN. Fridhem är en internatskola för eleverna på de konstnärliga linjerna. Du kan välja att bo i ett korridorsrum eller i delad lägenhet.

Deadline ansökan
Inträdesprov

17 maj

Utbildningsstart

23 augusti 2021

plats

Internat, Svalöv

Studietakt

2 år heltid