Dokumentärfilmskolan Öland

Utbilda dig inom dokumentärfilm!

Dokumentärfilmskolan

Vill du göra så mycket film du bara orkar och hinner? På Ölands Folkhögskolas dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för, under ett intensivt år.

Största delen av dokumentärfilmskursen arbetar du med olika filmprojekt och här får du utveckla ditt eget sätt att berätta. Mellan de längre projekten genomförs workshops med några av Sveriges bästa filmare i olika ämnen som regi, foto, ljud, klippning, intervjuteknik och projektutveckling.

De ser film som ett lagarbete och under projekten arbetar du oftast tillsammans med en kurskamrat. De färdiga filmerna liksom processen dit utvärderas gemensamt.

Dokumentärfilmskolan distans

Fördjupningskursen på distans är till för dig som redan har skapat egen film och som kan arbeta med dokumentärfilm på egen hand. Här får du möjlighet att under ett läsår ägna dig åt ett dokumentärt filmprojekt. Du har en egen handledare som guidar dig under hela processen.

Dokumentärfilmskursen startar med en gemensam träff under två dagar på Öland. Du har under hela kursen tillgång till handledning och professionella råd under projektets gång.

Sista ansökningsdag
Studiestart

16 aug 2021

Ansökan