Doc Lounge: Maddy the Model

Den flerfaldigt prisbelönta regissören Jane Magnusson är tillbaka med filmen om världens första supermodell med Downs syndrom!


Madeline “Maddy” Stuart är världens första supermodell med Downs Syndrom och har tagit catwalks från New York till Dubai med storm. En resa som krossat inte bara modevärldens skönhetsnormer, utan kanske mest av allt skakat om hur samhället ser på våra funktionsvarierande kroppar och vad de kan åstadkomma. Maddy är inte bara en celebritet på olika modeveckor, utan en inspirerande och sprudlande kraft för förändring.

Det är 2015 när Maddy för första gången kliver upp på catwalken på New York Fashion week. Men resan dit har inte varit enkel. När Maddy föddes var det få som trodde att hon ens skulle överleva. Hennes mamma Rosanne råddes, inte bara av sjukvården, utan också av sina nära och kära, att lämna bort sin nyfödda dotter. Hon skulle aldrig få ett värdigt liv.

Men Rosanne vägrade lyssna och har sedan dess dedikerat sitt liv åt Maddy och kampen för att Maddy och andra personer med funktionsvariationer ska inkluderas och få en chans att leva sina drömmar. För Maddy vill få möta nya människor, glänsa på catwalken och visa upp sig för världen. Precis som vilken annan tonåring som helst!

FÖRFILM: Föräldragården av Kim Jansson
Kim har för länge sedan lämnat föräldragården och flyttat till Göteborg. När hon återvänder, 20 år senare, finns platsen kvar men föräldrarna har åldrats. Tiden har på ett sätt stått still, på ett annat sätt har den flugit iväg. Borde hon aldrig ha lämnat?

EN HELT VANLIG CP-ÖL
Funktionsnedsatta drabbas ständigt av ifrågasättanden. Inte minst i barer, på restauranger och klubbar. Det kan röra sig om något så enkelt som tillåtelsen att få komma in på krogar och beställa och dricka öl.
Kvällen till ära kommer Folk att sälja CP-öl i baren! Ölen är speciellt framtagen av Göteborgskooperativet för independent living (GIL), som en del av sin kampanj för ett krogliv för alla.

Filmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).
Doc Lounge hösten 2020 är en coronaanpassad säsong i liten skala där vi ser film och förkovrar oss i olika ämnen på säkert avstånd. Endast ett begränsat antal platser. Dörrarna in till Lilla Scen öppnar kl. 18:30, och filmstart är kl. 19:00.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.