Doc Lounge Locals 2020

Visa din korta dokumentär på Doc Lounge!

Succén är tillbaka! Har du gjort en grym dokumentär kortfilm? Är du eller filmen hemmahörande i Västra Götalandsregionen och vill du visa den för en initierad publik i Göteborg? Ta då chansen och anmäl kortfilmen till Doc Lounge Locals!

Förra året drog DocLounge Göteborg igång projektet Doc Lounge Locals tillsammans med Västra Götalandsregionen och FilmCloud och imponerades av hur många grymma kortdokumentärer som görs i regionen. Därför vrids återigen strålkastaren mot just dessa! Alla intresserade filmskapare uppmuntras att skicka in sin film och vara med i uttagningen om en plats i Doc Lounge Göteborgs filmprogram 2020!
De kortdokumentärer som som lyckas beröra Doc Lounges urvalsgrupp, visar på ett skickligt hantverk och har en stark berättarröst kommer visas före en ordinarie långfilm under en Doc Lounge-kväll under våren eller hösten. Filmskaparen/filmskaparna välkomnas också att presentera sin film direkt på plats för Doc Lounges varma och peppande publik.

 Clara Noreen visade sin film Kortdokumentären ska vara:

  • Max 15 minuter lång.
  • Max två år gammal (dvs den hade sin första visning 2018 eller senare).
  • Tillgänglig som digital fil.
  • Gjord av en filmskapare född eller bosatt i Västra Götalandsregionen och/eller att filmen är producerad i Västra Götalandsregionen.

Anmälan: görs till Doc Lounge på gbg@doclounge.se med “Doc Lounge Locals” i ämnesraden.

Bifoga följande information:

  • Kortdokumentärens titel
  • Regissör (namn + kontaktuppgifter)
  • Producent (namn + kontaktuppgifter)
  • Kortdokumentärens koppling till Västra Götalandsregionen
  • Premiärår
  • Vimeo-, youtube- eller annan streaminglänk.

Deadline: Anmälan är öppen till 23 februari!

Vilka dokumentärer som väljs ut bestämmer Doc Lounge Göteborg.

2019 visades sju korta dokumentärer i Doc Lounge Locals. Läs om dem här! 

Vårens program drar igång den 25 februari och du hittar hel programmet här: https://www.doclounge.se/goteborg

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm som funnits i Göteborg i över tio år. Vision är att bredda publiken för dokumentärfilm som inspirerar till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. De lägger stor vikt vid att nå en ny och bred målgrupp, att vara en plattform för kulturutövare och en självklar mötesplats för Göteborgs invånare.
Verksamhet grundar sig i ett unikt filmvisningskoncept där man presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren i en kreativ och inbjudande miljö med bar och mat. Det adderas livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang och de låter interaktionen med publiken bli en stor och viktig del av kvällen.