Screen Talent Europes partners organiserar tre intensiva dagar med masterclasses om produktion, klippning, manusutveckling m m. Det finns även möjlighet att delta i manusutvecklingssessioner med coach i Writers Room.

Bootcamp Shorts Lab - Writers Room 2021

Bootcamp Shorts Lab är ett 3-dagars program online fylld med masterclasses med fokus på olika aspekter av kortfilmsproduktion.


Bootcamp Shorts Lab 2021 organiseras av CineSud tillsammans med FilmCloud och Screen Talent Europes partners. Hela programmet genomförs på engelska.


Den 17:e till 19:e september organiseras online ett 3-dagars program med full fokus på kortfilm. I masterclasser möter du kortfilmproducenter och distributörer, regissörer, klippare och manusutvecklare från olika länder i norra Europa. Som FilmCloudmedlem kan du delta i programmet online.

I programmet möter du bland annat fotografen Manuel Alberto Claro (Nymphomaniac, The House that Jack Built), producenten Eliza Jones (Pleasure och med kortfilmer i Festival de Cannes, Tribeca, TIFF, m fl.), regissören Birgitte Stærmose (Kristallbjörnsvinnare på Berlinale) och ljuddesignern Peter Albrechtsen (Dunkirk, The Girl With The Dragon Tattoo).

Som medlem i FilmCloud kan du få en frikod och ta del av masterclasses utan kostnad. Anmälan öppnar snart.


Writers Room - Gruppsessioner med manuscoach

WRITERS ROOM HAR STÄNGT ANSÖKAN

Bootcamp Shorts Lab kommer dessutom att arrangera Writers Room. I tre sessioner arbetar du med ditt kortfilmsmanus tillsammans med tre andra filmskapare från olika länder i norra Europa. Mötena leds av en manuscoach som hjälper alla framåt. För att ansöka måste du redan ha ett första utkast till ett manus. och ha översatt det till engelska. Deltagarna kommer att komma från talangutvecklingsorganisationer kopplade till Screen Talent Europe nätverket. Åtta stycken väljs ut och det finns plats för ett projekt från FilmCloud och Västra Götaland. Du som blir antagen får ta del av masterclasserna utan extra kostnad.

Datum för Writers Room

  • Writers Room Session 1: September 19 - 13:45-17:45
  • Writers Room Session 2: October 23 - 10:30-15:30
  • Writers Room Session 3: November 27 - 10:30-15:30

Vill du delta i Writers Room så anmäler du dig i formulär på CineSud-hemsidan. Du kommer direkt till formuläret genom att klicka på Anmälan Writers Room. Endast en från FilmCloud kan få en av de åtta platserna. Urval görs av arrangörerna CineSud i samråd med FilmCloud. Du skall få svar senast den 1 september.

Deadline: Ansökan stängd.

Vem kan delta?

Masterclasserna kan följas alla som är intresserad av kortfilm. Ibland sökande till Writers Room kommer ett urval göras, men för att ansöka finns inga direkta krav förutom att du har ett skrivet kortfilmsmanus och översatt det eller skrivit det på engelska.

Anmäl dig senast!
Datum Masterclasses

17 sep - 19 sep 2021
15 sep 2021 - Sista anmälningsdag

Datum Writers Room

17 sep - 19 sep 2021 - Masterclasses
19 sep 2021 - Session 1
23 okt 2021- Session 2
27 nov 2021- Session 3

Eventtyp

Masterclass program om kortfilm

 

Manusutveckling i sessions

Länkar

Bootcamp Shorts Lab
Read in English here

Språk

English

Anmälan Masterclass
Du måste vara inloggad användare på sidan för att kunna se formulär.
Kan erbjudas tack vare vårt samarbete i Screen Talent Europe