Raukar på Fårö
Foto: Martin Hammar

Bergmansveckan Talanglabb 2021

Inspireras under Bergmanveckan och utveckla ditt projekt med residensarbete i Bergmans hem.

 

Under Bergmanveckan på Fårö, 28 juni-4 juli 2021, arrangerar Film på Gotland och Filmregionerna ett exklusivt talanglabb för 8 talanger inom filmområdet. I en veckas tid får talangerna möjlighet att vidareutveckla sina projekt i en rofylld och exklusiv miljö med professionell handledning och deltagande i Bergmanveckans program. 

Vem kan söka?

Vi söker dig som är manusförfattare eller regissör och som vill få chansen att utveckla ditt projekt, tillsammans med professionella mentorer och övriga deltagare i talanglabbet. Vi erbjuder en vecka full av inspirerande workshops, samtal och en unik möjlighet för dig att vidareutveckla ditt projekt.

  • Residensarbete i Ingmar Bergmans privata hem.
  • Workshops med utvalda mentorer och fördjupad projekthandledning.
  • Inspirerande möten med spännande manusförfattare, producenter & regissörer.
  • Guldkorn från Bergmanveckans program med bl.a. premiärvisningar, samtal med filmskapare och festivalmingel.
  • Tid för eget arbete och reflektion i vacker miljö och unikt filmhistoriskt landskap.

Ansökan & deadline

Du som söker är manusförfattare eller regissör och som just nu är i utveckling av din kort-,  långfilm eller dramaserie. Ansökan ska bestå av:

  • Personligt brev som motiverar varför du vill delta i labbet (max 1 sida).
  • Meritförteckning / CV (max 2 sidor)
  • Synopsis (max 1 sida). Du får gärna bifoga treatment (max 4 sidor) och Manus. Ej obligatoriskt.

Personligt brev, meritförteckning och synopsis skall sammanställas till en PDF och mailas senast 30/5 till talang@filmgotland.se. Dokumentet skall döpas enligt: förnamn_efternamn_ansökan.PDF och vara max 5 sidor. Eventuella bilagor skall skickas som en separat PDF-fil. Dessa skall döpas enligt förnamn_efternamn_bilagor.PDF

Urval

Urvalsgruppen består av Film på Gotland och representanter från föreningen Filmregionerna. Urvalet sker med hänsyn till geografisk spridning, gruppens mångfald och dynamik och till labbet som helhet. Det är inget hinder att tidigare ha deltagit i andra nationella talangprogram. Som en del av urvalsprocessen kan enskilda samtal/intervjuer förekomma.

Kostnader

Talanglabbet står för resa med tåg tur och retur, Färja till Gotland, boende på Fårö. Du som talang förväntas ta med dig sängkläder och laga din egen mat. Kök finns i boendet vi tillhandahåller.

Arrangörer

Arrangörsgruppen består av Film på Gotland och Filmregionerna i samarbete med Bergmancenter och stiftelsen Bergmangårdarna. Bergmanveckans Talanglabb arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutet.

Film på Gotland tillsammans med Filmregionerna. Programmet genomförs med stöd från Svenska Filminstitutets Talangutveckling i hela landet.

SFI logotyp

Deadline ansökan
Datum Bergmanveckan
-
Plats

Fårö, Gotland

Deltagarplatser

8 stycken

Frågor & Kontakt

Ville Jegerhjelm
Filmkonsulent, Film på Gotland
vilhelm.jegerhjelm@gotland.se
070-4217590

Ansökan
Personligt brev, meritförteckning och synopsis skall sammanställas till en PDF och mailas till talang@filmgotland.se.