Årets kursledare på Håskö är Petra Revenue, författare och regissör. Foto: Martin Mirko Hill

Archipelago Script Lab - 2021

Utveckla ditt manus i en workshop på Håskö i Gryts skärgård 

 

På Håskö i Gryts skärgård anordnas den 4 dagar långa workshopen (12-16 augusti) som riktar sig till manusförfattare och regissörer. Kursledare är Petra Revenue författare, regissör och huvudlärare på ALMA manusutbildning. 

FilmCloud kan som partner i Archipelago Script Lab erbjuda plats på denna workshop, som arrangeras av Film i Öst.

I enkel skärgårdsmiljö

Som deltagare bor du i en enkel stuga med utedass och med mindre kök. Du lagar delvis din egen mat, men några måltider äts tillsammans. På ön går kor lösa och i alla riktningar breder den östgötska skärgården ut sig. Bastu och havsbad varje kväll. I denna vackra natur arbetar man med sin egen filmberättelse och får återkommande feedback.

Handledning och skrivande

Fokus under dagarna är eget skrivande, handledning med feedback och nätverkande med andra författare. Petra Revenue, författare och regissör är årets kursledare. Hon är huvudlärare på ALMAs manusutbildning och undervisar i manus även i många andra sammanhang.

Blicken

I fjol införde vi ett nytt moment under dagarna. I momentet BLICKEN möter kursdeltagarna en gäst som under en timme presenterar sin metod och sina tankar kring filmmanus. Det kan vara en skådespelare, producent eller någon med annan yrkesfunktion där manus är en del av arbetsprocessen.

Vem kan söka

Du kan söka om du bor i någon av regionerna som är med i samarbetet. Som boende i Västra Götaland kan du som är över 18 år söka på denna sida genom FilmCloud. (Om du bor i annan region som är med i samarbetet, besök respektive hemsida.) 
Som manusförfattare är du i en process med ditt manus för kort eller lång fiktion. Vi välkomnar alla genrer; drama, komedi, skräck, action, barnfilm. Vi tänker oss att du skrivit minst två kortfilmer tidigare eller har motsvarande erfarenhet.

 

Workshopen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Film Stockholm/Stockholm, Kulturenheten/Region Uppsala, Film i Skåne/Region Skåne, Film i Dalarna/Region Dalarna samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet.

      

Deadline ansökan
Datum workshop

12-16 aug 2021

Deltagare

Ca 6 deltagare. FilmCloud kan erbjuda en plats i programmet.

Kostnad

Workshopen är gratis om du blir antagen.
Vissa kostnader för kost kan tillkomma.

Kontakt

Kontakt om programmet:
Boel Zetterman
boel.zetterman@regionostergotland.se
För frågor om ansökan:
Martin Hammar
martin.h.hammar@vgregion.se

Ansökan