Vässa dina verktyg - Vässa ditt manus

Kalenderdatum: 
20 nov 2019
27 nov 2019 - 17:00
4 dec 2019 - 17:00
11 dec 2019 - 17:00

I samarbete med Manusfabriken erbjuder nu FilmCloud tre kurstillfällen för dig som vill utveckla ditt manusskrivande. Mikael Bundsen ha just nu en residensplats på Manusfabriken och han har satt samman en kurs för att du skall kunna vässa ditt manus.

Skriver du på ett kortfilmsmanus? Ta med dig det och vässa inte bara manuset utan dina egna manusförfattarverktyg på vägen! Under tre tillfällen möts vi på Manusfabriken i Göteborg och arbetar i grupp med att utveckla varandras kortfilmsmanus. 

I den första workshopen fokuserar vi på kortfilmen och dess form. Mikael går igenom tekniker man kan använda sig av för att utveckla sin idé; hur man till exempel kan använda sig av begränsningar och utveckla början, slut och vändpunkter. Vi diskuterar i grupp vad som gör en kortfilm till en snackis och gör övningar för att hitta kärnan i våra historier.
Under det andra tillfället är det fokus på huvudpersonen och dess resa i manuset. Hur skapar man en intressant karaktär på film? Och hur skapar man komplexitet i en karaktär när man har så lite tid på sig att etablera den? Om man inte alls har en huvudperson, hur kan man då bära sig åt för att strukturera en film utifrån till exempel en situation? 
Det tredje och sista tillfället så går Mikael igenom tekniker för scenskrivning och visuellt berättande. Merparten av tillfället ägnas sedan åt att vi genomför en feedbackrunda på varandras manus. Målet är att alla skall gå därifrån med energi och inspiration att fortsätta jobba vidare med sitt projekt. 

Vad: Manusworkshop på Manusfabriken

När: 27:e november 17.00 - 20.00, 4:e december 17.00 - 20.00, 11:e december 17.00 - 20.00

Var: Manusfabriken, Polstjärnegatan 10, Gothenburg Studios, Lindholmen

Vem: Kursen vänder sig i första hand till de som är 18–30 år gamla. 30+ är välkomna i mån av plats. Du är författare eller regissör till ditt eget manus och är sugen på att utveckla dina kunskaper. Kursen har åtta platser och vi tillämpar först till kvarn-principen.

Deadline anmälan: 20:e november

Anmälan: Är stängd. Du anmäler dig i formuläret här nedan. Om du får en plats skall du bifoga ett korfilmsmanus (max 15 sidor).

ANMÄL DIG HÄR! 

Kostnad: Kursen är gratis. Viktigt att du avanmäler dig om du får förhinder, så att andra kan få plats. 

Frågor: Kontakta Martin Hammar på martin.hammar(@)kulturivast.se

Mikael Bundsen är manusförfattare och regissör utbildad i regi på Akademin Valand och i manus på Alma manusutbildning. Han innehar just nu en residensplats på Manusfabriken där han utvecklar två långfilmer och har skrivit för en tv-serie. Hans kortfilmer har tävlat på en mängd prestigefyllda filmfestivaler, så som Berlinale, Palm Springs, Thessaloniki. Senaste filmen ”Involuntary Activist” sändes både på SVT i Sverige och på BBC i Storbritannien – den blev även nominerad till en Walesisk BAFTA för bästa kortfilm.

 

Manusfabriken är en oberoende rörelse som består av professionellt verksamma författare för film och tv, och bygger på idén om ”författare till författare”. Verksamheten drivs av Film & tv vid Lindholmen Science Park och finansieras av Lindholmen Science Park och Göteborgs Kulturförvaltning.