Uppsala Internationella Kortfilmfestival 2019

Kalenderdatum: 
31 maj 2019

Anmäl din film! 

Ingen anmälningsavgift till Nationella tävlingssektionen och Kortfilmfestivalen UNG.

Fram till 31 maj tas anmälningar emot till tävlingssektionerna på den 38:e Uppsala Internationella Kortfilmfestival. Svenska kortfilmer kan anmäla sig till den Nationella tävlingssektionen eller Kortfilmfestivalen UNG.

21-27 oktober äger den 38:e upplagan av Uppsala Internationella Kortfilmfestival rum. Under sju dagar kommer cirka 300 kortfilmer visas på fyra biografer i centrala Uppsala. Festivalen, som är Uppsalas största internationella kulturevenemang, är en renodlad kortfilmsfestival och en betydande arena för internationell kortfilm. Festivalen har sedan starten 1982 etablerat sig som en av Europas viktigare kortfilmsfestivaler och är en av få festivaler i Europa erkänd av Academy of Motion Pictures Arts and Sciences. Det innebär att filmerna som vinner Uppsala Grand Prix (den Internationella tävlingen) och Bästa Svenska Kortfilm blir möjliga för en Oscarsnominering. Den svenska filmen blir även kvalificerad för nominering till en guldbagge. 

Innna festivalen kan man ansöka till Uppsala Talangdagar och Uppsala Kortfilmspitch. Håll utkick! Deadline brukar vara i slutet av augusti.

Deadline för anmälan till Uppsala Internationella Kortfilmfestival var 31 maj 2019. För mer information om regler samt för anmälan, besök www.shortfilmfestival.com.