Tempo Meetup 2020

Kalenderdatum: 
12 jan 2020
3 mar 2020 till 5 mar 2020

En mötesplats för dokumentärfilmare

2019 års deltagare i Tempo meet-upFilmCloud erbjuder två platser på Tempo Meetup, ett program för dokumentärfilmare under dokumentärfestivalen Tempo i Stockholm.

Tillsammans med deltagare från Filmbasen, Film i Dalarna, Film i Halland, Filmpool Nord tar vi del av både programpunkter ur Tempos program och programpunkter som är exklusiva för Meetup-gruppen. Blir du antagen är programmet helt gratis för dig att delta på.

Meet-upen sker i Stockholm och startar tisdag den 3 mars vid lunchtid och avslutas vid lunch torsdag den 5 mars.  

Ansökan: Ansök via formuläret längst ner på sidan.

Vem: Meetupen vänder sig till dig som har producerat eller regisserat minst en lång eller kort dokumentärfilm. FilmCloud har prioritet på filmare som bor i Västra Götaland. Alla över 18 år är välkomna att söka. FilmCloud har särskilt fokus på de filmare som är mellan 18 och 30 år. Det innebär att vi använder det som ett urvalskriterium av flera.

Deadline: 12 januari 2020

Pris: Meetup-programmet är gratis för de deltagare som antas. Resa står FilmCloud för och Tempo Dokumentärfestival bjuder på boende i dubbelrum (Delar med annan deltagare) och en ackreditering som gäller för hela festivalen. Kostnader för mat står den antagna själv för.

Program: Programmet sammanställs av Tempo dokumentärfilmfestival och innehåller förutom möten med de andra deltagarna från andra delar av landet, exklusiva möten med filmskapare och ett urval av intressanta programpunkter under festivalen. Som deltagare får du branschackreditering på Tempo och kan gå gratis på nästan allt under festivalen, läs mer om det här: http://tempofestival.se/ackreditering/

När: Meet-upen pågår 3–5 mars. Den ackreditering du får gäller hela festivalperioden 4-10 mars. Deltagarna är även välkommen på festivalens invigning den 2 mars (denna övernattning måste du dock lösa själv).

Var: Stockholm

Tempo Dokumentärfestival
Festivalen är den största i Sverige för dokumentära uttryck. Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto och mer experimentella uttrycksformer. Här presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik.

 www.tempofestival.se

Ansök via detta formulär

Du måste vara skriven i Västra Götaland för att kunna söka platsen.
FilmCloud har fokus på alla skall utvecklas i sitt filmskapande oavsett ålder. FilmCloud har dock särskilt fokus på filmare mellan 18 och 30 år, men ser detta ålderspann bara som en urvalsfaktor av många. Du som är äldre än 30 år är också välkommen att söka till detta program.

ANSÖKNINGSUPPGIFTER

Om du har ett lösenord till din din filmlänk så kan du skriva "_lösenord" efter din länk. Ex http://video/minfinafilm_lösen
Ladda upp t ex CV.
Filer måste vara mindre än 10 MB.
Tillåtna filtyper: pdf doc.
Vi kommer att dela viss kontaktinformation med våra partners i detta projekt och dela hela eller delar av din projektbeskrivning med kurshållare och andra deltagare i programmet. Ansökningar kommer att diarieföras vilket innebär att delar av din ansökan blir en offentlig handling efter beslut om deltagande och stipendium. Du måste godkänna detta för att kunna söka programmet.