Sveriges Kortfilmsfestival 2019

Kalenderdatum: 
5 apr 2019 till 7 apr 2019

Sveriges äldsta filmfestival

Sveriges Kortfilmsfestival består av tre tävlingsklasser. Individuella klassen, den för filmare som inte har haft avlönad personal eller skådespelare, Filmskoleklassen, för landets filmskolor, och SM i Minutfilm, den berömda tävlingen för filmer som endast är 60 sekunder långa.

Sveriges Kortfilmfestival, SKFF är Sveriges äldsta filmfestival som varje år arrangeras i Stockholm av Sveriges Film- och Videoförbund. 2019 blir den 62:a gången. SKFF är en festival som skapar möjligheter för alla att visa sina filmer och tävla, gå på seminarium och föreläsningar.Tillsammans med festivalens samarbetspartners hjälper de filmarna att sprida sin filmer som anmälts till SKFF både nationellt och internationellt vilket innebär flera externa visningar varje år på allt från UNICA – VM i kortfilm till LadyBug Festival i Göteborg. Läs mer om förbundet, verksamheten, erbjudande och medlemskap på SFV:s hemsida.

Årets tema är Samexistens
Samexistens kan tolkas på många olika sätt. Planeten jorden samexisterar med universums alla planeter och himlakroppar. Vi människor samexisterar med alla levande organismer och varelser som djur och natur. Sida vid sida lever vi i våra likheter och olikheter när det kommer till ursprung, ekonomiska förutsättningar, politiska åsikter, viljor, vanor, intressen och mycket annat. Samexistens kan även syfta till maktförhållanden och samlevnad mellan individer, inom samhällen och mellan länder. Som individer är vi också lämnade i denna värld till att samexistera med oss själva på ett eller annat sätt.

Under festivalen delas följande priser ut

Individuella klassen:
Guldmedalj
Silvermedalj
Bronsmedalj

Samt: Bästa Skådespelare, Bästa Foto, Bästa Klipp, Bästa Musik, Bästa Manus, Bästa Regi.

Filmskoleklassen:
Guldmedalj
Silvermedalj
Bronsmedalj

Samt: Bästa Skådespelare, Bästa Foto, Bästa Klipp, Bästa Musik, Bästa Manus, Bästa Regi.

SM i Minutfilm:
Guld
Silver
Brons

Bästa Filmskola - Bästa filmskola erhåller ett diplom.

Publikens Pris - Publiken röstar fram en film under festivalen.

www.sverigeskortfilmfestival.se