Sök Filmlinjen på Glokala Folkhögskolan

Kalenderdatum: 
4 maj 2020

Ansökan öppnar 2 mars 2020.

Filmlinjen (projektår) är en kurs på heltid för dig som vill fördjupa dig i ditt filmskapande och hitta din väg in i filmbranschen. Du ska ha minst ett års utbildning i filmproduktion eller motsvarande erfarenhet från att självständigt ha arbetat med film.

Kursen ger dig möjlighet att under handledning utveckla ditt filmskapande genom att producera egna filmer. De fria ramarna och möjligheten att fördjupa sig inom flera områden är det som gör kursen unik. Under kursen producerar du film under kontinuerlig handledning av såväl kursens pedagoger som professionella filmskapare inom en bredd av områden. Du har också möjlighet att genomföra en längre praktikperiod efter intresse.

Glokala folkhögskolan arbetar för mångfald och en jämlik filmbransch där alla ska ha möjlighet att få göra sin röst hörd. De vill med sina berättelser vara med och påverka samhället på såväl en lokal som nationell nivå.

Kursinformation

Kurstyp: Profilkurs, delvis på distans
Träffar: Regelbundna träffar under terminerna
Studietakt: 100 %
Längd: 1 år
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Internat: Nej
Kurstid:  17 augusti 2020 – 4 juni 2021
Ansök senast: 4 maj 2020
Antagningsvillkor: Inskickat personligt brev, arbetsprov samt projektbeskrivning (se instruktioner).
Plats för kurs: Tryckeriet, Rolfsgatan 7B Malmö. 

Förmåga att arbeta självständigt samt att engagerat delta under kursen gemensamma träffar är en förutsättning. Läs mer om kursen och ansök på www.glokala.se/filmlinjen-projektar.

Kursansvarig
Annika Fredriksson & Kalle Pahlmblad Gartberger
Telefon: 0765 – 42 47 27
E-post: filmlinjen(a)glokala.org