Prodda - Möt producenten Anna Weitz

Kalenderdatum: 
21 feb 2019 - 13:00

Välkommen och möt producenten Anna Weitz!

Producenterna i utvecklingsprogrammet prodda! möter guldbaggebelönade producenten Anna Weitz från Mantaray Film och RåFILM. Vi passar då på att bjuda in till en öppen föreläsning om att producera dokumentärfilm och behovet av att vara flexibel och kreativ beroende på hur verkligheten förändras. Anna kommer även prata om vikten av outreach och impact, att skapa meningsfull distribution och att använda film som ett samhällsförändrande verktyg. 

Vad: Föreläsning med Anna Weitz.

När: 21 februari kl 13:00 - 14:00

Var: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg.

Vem & anmälan: Denna case study kan du anmäla dig till om du är intresserade av producentperspektivet på filmproduktion. Du kan anmäla dig i detta facebookevent eller längst ner i formulär på denna sida.

Facebookeventet hittar ni här

Tillgänglighet: Lokalen är inte fullständig i sin tillgänglighetanpassning. Vid frågor ring Martin Hammar +46707562952 eller maila martin.hammar(@)kulturivast.se

Om

Anna Weitz har i sin roll som producent arbetat så gott som uteslutande med dokumentärfilm i olika former; korta och långa, animerade och dokumentära essäfilmer. Hon är en del av filmkollektivet RåFILM som bildades år 2000, vars produktioner vill belysa samhällsfrågor, ifrågasätta normer och verka för social rättvisa.
Anna Weitz producerade under 2012 långfilmsdokumentären ”Förvaret” inifrån Migrationsverkets förvar i Flen, som vann Guldbaggen för Bästa Dokumentär filmåret 2015 och nominerades till Prix Europa 2016.
Under 2017 kom dokumentärfilmen om den svenska rapparen Silvana Imam, Silvana – Väck mig när ni vaknat, producerad av Anna Weitz tillsammans med Stina Gardell vid Mantaray. Projektet beskrivs som ett feministiskt tidsdokument utifrån Silvanas person, och ambitionen från filmskaparnas sida är undvika att reproducera ”den liberala berättelsen” men att bryta mot strukturer för hur individer som inte faller inom härskande normer framställs. Just nu producerar Anna filmen ”Josefin & Florin” som kommer att ha biopremiär 2019. Vid sidan av producentrollen är Anna Weitz även föreläsare inom producentskap och outreach – att använda film som ett samhällsförändrande verktyg.

 

Om prodda!
Utvecklingsprogrammet består av tre nätverksträffar med tre olika etablerade producenter. Här lyfts specifika aspekter av yrket och deltagarna får verktyg för att utveckla filmprojekt. I samband med träffarna öppnar vi upp för samtal efter lunch då även du som inte deltar i programmet är välkommen. Deltagarna gör även besök på olika produktionsbolag i regionen och de får möjlighet att knyta kontakter med olika aktörer i filmens produktionslinje. Programmet är inrammat med en s k incheckning och utcheckning som hålls i av Zentropa Sweden-producenten Lizette Jonjic .

prodda! genomförs av Film i Väst och Kultur i Väst/FilmCloud med extra medel från Svenska Filminstitutets Talangutveckling i hela landet.

Anmäl dig här!