Prodda - Ett utvecklingsprogram för producenter & produktionsledare

Kalenderdatum: 
9 dec 2019

Deadline för ansökan: 9:e december.

Andra upplagan av utvecklingsprogrammet Prodda är här och vänder sig till dig som producerat kortfilm och nu vill ta ytterligare utvecklande steg. Tillsammans med andra med kortfilmer i utveckling och i möten med erfarna producenter utvecklar du vidare ett projekt du redan har i uppstart och får ett stipendium på 10 000 kr.

Ansök nu och få en extra skjuts in i Sveriges största filmregion!

Upplägg: Prodda består av tre nätverksträffar med tre olika etablerade producenter. Här lyfts specifika aspekter av yrket och du får verktyg för att utveckla projekten. Därimellan gör vi besök på produktionsbolag i regionen och du får möjlighet att knyta kontakter med olika aktörer i filmens produktionslinje. Programmet är inrammat med en s k incheckning och utcheckning. Vid dessa tillfällen är det speciellt fokus på er och era projekt. En och samma producent är processledare vid dessa möten.

Med Prodda vill vi visa på olika sidor av producentyrket och med värdefull tillgång till branschrepresentanter ge dig chansen att växa i rollen som producent.

Kostnad: Utvecklingsprogrammet är avgiftsfritt (vissa rese-, fika- och måltidskostnader kan förekomma).

Stipendium: Kopplat till utvecklingsprogrammet prodda! finns ett stipendium på 10.000 kr. Stipendiet erhålls av de deltagare som blir antagna och väljer att gå programmet. Projektidéns utvecklingspotential och personliga meriter i, och egenskaper för, producentrollen är urvalsgrundande.

Viktiga datum för Prodda!
Programmet startar våren 2020 och löper sedan på fram till sommaren.

16 januari: prodda_in - Incheckningsmöte och projektpresentationer med producenten Malin Söderlund, Unlimited Stories.

Resterande datum för våren 2020 och mer utförligt kring programpunkterna kommer.

Om:
Malin Söderlund kommer att vara in- och utcheckningsproducent i prodda. Hennes medverkan ramar in programmet och hon kommer att vara den som tydligast ser din och ditt projekts utveckling under perioden. 

Malin Söderlund är verksam som producent inom film & tv. Hon jobbar på bolaget Unlimited Stories som är ett oberoende produktionsbolag inom film och tv-drama som grundades i samband med produktionen av Monky (2016). Bland hennes tidigare producent-uppdrag finns bl.a. Sune vs. Sune (2018), Saltön säsong 4 (SVT, tv-serie, 2017) & Näsan och jag (2009). Hon har även arbetat som line producer och produktionsledare med filmer som Simon och ekarna (2011), Puss (2010) & Pax (2010). Läs mer om Malin här!

Ansökan och urval
Deltagare Prodda 2018 var Ismaila Jallow, Liselotte Persson, Line Billa Ljøstad, Amanda Rhea Eriksson och Stina Eriksson.Vi söker dig som har en stark drivkraft för film. Du kan vara utbildad vid filmskolor men även komma från andra områden. Att ha medverkat vid produktion av minst 1-2 kortfilmer, inte nödvändigtvis i producentrollen. Du skall i dagsläget ha ett kort fiktionsprojekt, där du inte själv är regissör, på gång. Programmet kan endast sökas av dig som är bosatt i Västra Götalandsregionen. I urvalsprocessen läggs fokus vid den sökandes personliga utvecklingspotential, projektet i utveckling och gruppens sammansättning. Vi följer Svenska Filminstitutets mål och strävar efter en jämställd fördelning inom kreativa yrkesroller i film. Antagningsbesked ges i vecka 51.

Deadline för ansökan: 9 december

Frågor? Kontakta Amelia Brorson amelia.brorson@kulturivast.se eller Martin Hammar martin.hammar@kulturivast.se

Förra omgången fick de deltagande kortfilmsproducenterna pitch-coachning av Martin Persson (Anagram), budgetnedbrytning av Annika Hellström (Cinenic) & utforma producer statements tillsammans med Anna Weitz (RåFilm). Utöver detta gjordes flera studiebesök hos bl.a. Chimney & Studio Fares hos Film i Väst.

Prodda görs av Film i Väst och Kultur i Väst/FilmCloud med extra medel från Svenska Filminstitutets Talangutveckling i hela landet.