Novemberfestivalen 2019

Kalenderdatum: 
22 nov 2019 till 23 nov 2019

Fullspäckat program! Möt Hedda Stiernstedt, Julia Thelin, Ami Ekström och såklart kortfilmare från hela Sverige som tävlar i Trollhättan

Årets program hittar du om du följer länken nedan. Här finns något för alla. Gå med vänner och hitta nya. FilmCloud stöttar en ljusföreläsning med Luisa Fanciullacci i studion på Film i Väst

HITTA PROGRAMMET HÄR!

Novemberfetivalen är Sveriges självklara mötesplats för unga filmare, talanghungriga producenter och alla andra som vill se vad framtidens stora regissörer har på gång nu. 

Festivalen utgör en unik årlig möjlighet för filmare och publik att utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser förutom allt detta är festivalen en nationell tävling i kortfilm. Under festivalen kommer vi få vara med om visning av tävlande filmer, seminarier, face to face med aktuella filmpersonligheter, festligheter och inte minst vid den avslutande prisutdelningen. 

Filmerna, som kvalificerat sig från landets 19 regionala festivaler (där Frame är Västra Götalands regiontävling), tävlar om teknikcheckar, statyetter och olika specialpriser från bland annat Svenska Filminstitutet.

Novemberfestivalen arrangeras av N3 Mötesplats för ung kultur, Trollhättans Stad, med stöd av Svenska Filminstitutet, Västra Götalandsregionen och Folkets Hus Kulturhuset.

Novemberfestivalen är en av FilmClouds samarbetspartners och har funnits sedan 1996. Festivalen är en mötesplats för alla som älskar film och vill veta mer om vad som händer inom ungt svenskt filmskapande idag. Kortfilmsvisningar varvas med studiebesök, seminarier och workshops med kända filmprofiler, musik och festligheter.