Northern Script manustävling

Kalenderdatum: 
31 aug 2019

Skriv ett manus och vinn en resa till workshop på Uleåborgs internationella barn- och ungdomsfilmfestival.

Tävlingen Northern Scripts är nu öppen och letar efter nya korta filmmanus från dig!

Du deltar i tävlingen med ett manus på högst 10 sidor. Tävlingens tema ska ingå i manuset. Tävlingstemat för år 2019 är “ideal distance”. Temat kan komma upp bokstavligen, symboliskt eller som en känsla. Manuset kan vara baserat på dina egna erfarenheter eller vara helt påhittat. Genrevalet är fritt.

Deadline: Skicka ditt manus innan 31:a augusti 2019. Obs! Manuset ska vara på engelska.

Anmälan: Läs mer om tävlingen och anmälan här!

Vem: Tävlingen är öppen för  icke-professionella mellan 18-25 år som bor i Finland, Sverige och Norge. Tidigare erfarenhet av manusskrivning är inte nödvändig. Språkkunskaper i engelska krävs, då workshopen i Uleåborg för finalisterna hålls på engelska.

Vinster: Sex av författarna får chansen att förbättra sina manus baserat på feedbacken och bjuds in till en workshop i manusförfattning i Uleåborg under 38:e Uleåborgs internationella barn- och ungdomsfilmfestival 18. – 24.11. 2019. Vinnaren meddelas under workshopen.

Vinnaren får sedan chansen att delta i en filmworkshop (organiserad av NUFF Film Festival) i Tromsø, Norge, under sommaren 2020.

Kostnader: Deltagandet i tävlingen är gratis. Finalisterna blir inbjudna till workshopen utan kostnad. Resekostnader, boende, en varm måltid per dag och workshopprogrammet ingår.