Nordic-Palestinian young filmmaker's workshop 2020

Kalenderdatum: 
12 jan 2020

FilmCloud utlyser plats på en fjortondagars filmworkshop i Ramallah.

Deadline: Förlängd till den 12 januari 2020

Vi söker dig som vill ta plats på en produktionsworkshop där palestinska och nordiska unga filmare samarbetar i team för att göra film, och utbyta erfarenheter.

När: Workshopen är två veckor lång och ligger i slutet av april och början av maj. Exakta datum kommer. (Vi förstår att det kan vara svårt att avgöra när det inte finns exakta datum än, men ansök hellre en plats än att vänta. Det finns tid för att se om det fingerar eller inte.

Var: Ramallah, Palestina

Som deltagare bor du tillsammans med andra filmare i fjorton dagar på en anläggning vid Ramallah. Mentorer och partnerrepresentanter finns med under vistelsen. Här samarbetar man i små team om att göra film. Filmerna produceras från ax till limpa och de färdiga filmer kommer avslutningsvis visas på offentlig visning.

Socialt kommer programmet att innehålla utflykter till olika platser i Palestina. Att leva och skapa film ihop kommer naturligtvis skapa öppningar för utbyte av erfarenhet som arrangörerna hoppas leder till positiva kulturella bidrag till den interkulturella dialogen och dessutom långsiktigt skapar möjlighet för samarbete och partnerskap i framtida filmprojekt.

Upplägg: Första dagen plockas du upp på Tel Aviv’s flygplats och efter bussfärd till Ramallah där du möter de palestinska deltagarna. Under workshopen varvas masterclass med en erfarna filmare med arbete med den egna idéutvecklingen och produktionen.

Vem kan söka: För att söka måste du vara en FilmCloudmedlem mellan 18 och 27 år och boende i Västra Götaland. Du måste ha svensk pass och en hemförsäkring med reseförsäkring. Du som söker måste ha en film som du gjort som regissör, fotograf eller producent. Du måste även ha rätt att visa filmen offentligt i Ramallah. Du måste även kunna tala och skriva på engelska för att kunna delta.

Urval: Som sökande måste du ha en film som du vill och kan visa på offentlig visning. Du söker deltagarplatsen till denna workshop med den. Vår palestinska partner kommer att titta på filmerna och göra ett urval baserat på filmen och din erfarenhet.

Ansökan: ANSÖK HÄR!

Kostnader: Kostnader för flyg, boende och mat kommer att täckas men du behöver räkna med egna fickpengar. Workshopen kommer att tillhandahålla filmutrustning och datorer för filmproduktionen. Egen kamera kan ju vara kul ändå.

Boendet: Det är troligt att du delar rum med annan deltagare. 

Bilden: Mia Herman var FilmClouds deltagare på workshopen i Ramallah. Här på vägen tillbaka till Ramallah från Döda havet. Fotot är taget av Caroline Eriksson som även hon var där och spelade in film med Palestiniern Ibrahim Anton Handal. Foto: Caroline Eriksson. Läs om deras upplevelse här.

Vill du veta mer?

Kontakt FilmCloud:
Martin Hammar
e-mail: martin.h.hammar(@)vgregion.se
Kontakt Palestina:
Anis Barghouti
Kontakt Norge:
Hermann Greuel
 

Workshopen arrangeras i samarbete med Tvibit (Norge), Young Palestinian Filmmakers Association (Palestina), Klippfisk (Färöarna) och Station Next (Danmark). Görs möjligt genom medel från Nordiska Kulturfonden och Nordisk kulturkontakt.