Masterclass i filmklippning på Kulturakademin

Kalenderdatum: 
7 maj 2019
8 maj 2019 - 16:30

Masterclass med filmklipparen Lena Runge.

Om självledarskap hos filmare och konsten att ge feedback i postproduktionen Kulturakademin och WIFT VÄST i samarbete med Film i Väst.

Film är ett kreativt samarbete och bygger på att skapa en tillitsfull ensemble. Vi blir både den starkaste och svagaste länken i de olika filmteamen. Det får konsekvenser hur Filmen kommer bli och hur den sen kan nå sin publik.

Möt Lena Runge i ett samtal om hennes arbete kring klippningens process och om konstnärligt skapande genom film.   - Självledarskap som filmare och konsten att ge Feedback i postproduktion är något som jag vill delge under denna föreläsning. Feedbackens möjlighet att lyfta en film till att förbättras och fördjupas. När, hur och vad den skall innefatta för att den skall vara behjälplig. Metoden för Feedback kan naturligtvis även användas i förproduktion och under inspelning. Jag brukar den i min egen arbetsmetod.

Program
16.30 - 17.00 Registrering och fika
17.00 - 18.00 Masterclass med Lena Runge

När: 8 maj 2019, 16.30 - 18.00

Målgrupp: För dig som är intresserad.

Språk: Svenska

Sista anmälningsdag: 7 maj 2019

Var: Film i väst "SHOWROOM", Kungsgatan 7b, 41119 Göteborg   

Anmälan och läs mer https://www.kulturakademin.com/

Lena Runge har varit verksam som klippare i 30 år och har senast klippt ”The Wife” med Glenn Close som belönades med en Golden Globe för bästa huvudroll i filmen. Hon är känd för många fler insatser, bland annat för Agneta Fagerström Olssons SVT dramaserien ”Hammarkullen”, som fick Prix Italia; för Björn Runges spelfilm ”Om Jag Vänder mig Om”, som fick Silver Björnen och Blaue Engeln i Berlin samt 4 Guldbaggar; för Michael Marcimans SVT dramaserien ”Det Brinner”. Under senare tider har hon verkat som dramaturg på bland annat Johannes Nyholms ”Jätten” och Theresa Traoré Dahlberg ”Ouaga Girls”. Hon arbetar dessutom som terapeut.

 

Kulturakademins aktiviteter är kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.