It´s Love! - Kortfilmssatsning

Kalenderdatum: 
28 aug 2019

Spänn Amors pilbåge! Film i Väst, Svenska Filminstitutet, Filmbasen, Filmpool Nord och Film i Skåne välkomnar landets filmskapare att delta i en ny satsning på humor och kärlek.

It’s Love! är en satsning på fem korta romantiska komedier, max fem minuter långa. 

De fyra regionala parterna samproducerar var sin film, och det femte projektet ska komma från en annan del av landet. Varje projekt tilldelas sammanlagt 300 000 kronor.

Satsningen riktar sig både till etablerade och mindre etablerade filmskapare. Minimikravet är att den sökande ska ha gjort minst en kortfilm eller motsvarande i annan konstart.

– Vi vill roas och förföras och kanske också se en förnyelse av den romantiska komedin. Skippa stereotyperna och ge oss ny kärlek på nya villkor i ny gestaltning – även det korta formatet kan rymma stor kärlek och mycket humor, säger Ami Ekström, Filminstitutets kortfilmskonsulent och initiativtagare.

Deadline för ansökan är 28 augusti och de fem uttagna projekten presenteras i september. Premiärvisning av filmerna kommer att äga rum på filmfestivalen Film Fest Sundsvall 11-15 mars 2020.

Ansökan: Läs mer om hur du ansöker här.

I denna pdf:en kan du ladda ner mer information om It’s Love!