Galway Stories - Produktionsworkshop på Irland

Kalenderdatum: 
13 dec 2019

Produktionsworkshop för kortfilm med produktion i virtuell miljö på plats i Galway - den europeiska kulturhuvudstaden 2020.

Nu söker vi crew-medlemmar till denna spännande kortfilmproduktion.

Deadline: 13 december 2019

Är du sugen på att delta i projektet som regissör, producent, klippare, fotograf, Digital Compositor, Visual Effects Editor, Art Director, AD, Compositor, Motion Graphic Artist eller Production Designer och vill göra kortfilm som virtuellt produktion. Då skall du tillbringa två veckor i Galway på Irland.

Galway 2020 och Galway Film Center i samarbete med Screen Talent Europe letar efter 16 crew-medlemmar från hela Europa för att delta i ett virtuellt produktionsworkshop i Galway från den 6 - 22 april 2020. En produktion där fysisk och digital värld möts och kombinerar live action med VFX och spelmotorteknologier för att gör kortfilm. 

Vad: Sexton europeiska deltagare kommer att väljas ut från Screen Talent Europe för att träffas i två veckor i ett intensivt läger/workshop för att skapa en kortfilm baserad på berättelser om Galway och produceras med Unreal Engine. Deltagarna i workshopen stöds av experter från Northern Peripheries-nätverket. Den slutliga filmen visas sedan under Galway 2020.

Vem: Vi söker dig som har erfarenhet inom ditt område - men inte är professionell.  Du söka som vill jobba i projektet som regissör, producent, klippare, fotograf, Digital Compositor, VFX-Editor, Art Director, AD, Motion Graphic Artist, Produktionsdesigner, Digital Matte Painters, 3D-modellerare, 3D-animatör, A- eller B-Ljud, musikkompositör, manusredaktör, produktionsdesigner, eller om du vet att du behövs i en sådan här produktion. Sökande måste vara 18 år eller äldre.

Riktlinjer:

  • Du får resa till och boende under två veckor i Galway under vistelsen som finansieras av projektet. Du måste kunna vara med under lägrets två veckor.
  • Du bör vara lättillgängligt för möten online från december 2019 - mars 2020 för att kunna delta i förproduktionsfasen. (Du tillsammans med de andra utvalda deltagarna uppmuntras att bilda arbetsgrupp med de andra under en planerad förproduktionsfas på distans.)
  • Du skall ha kunskaper i engelska.
  • Du måste ansöka via en av partnerna till nätverket Screen Talent Europe. Boende i Västra Götaland söker och anger FilmCloud som partner. (detaljer på ansökningsformuläret);
  • Erfarenhet av Unreal Engine eller annan relevant programvara är en fördel. (Gäller inte alla crew-medlemmar).
  • Du kan ansöka för olika roller om du känner att du besitter flera kompetenser, men kommer bara väljas för en av dem.
  • Urvalsgruppen strävar i urvalsprocessen efter jämn könsfördelning i teamet.

Ansökan: Du skriver en personlig text om varför du vill vara en del av detta projekt och kort om hur du tror att det kan att utveckla dig i din karriär. Du skickar in ett CV tillsammans med ett ansökningsformulär.

I din ansökan:

Skicka ansökan: med e-post till ovanstående pdf:er till galwaystories@galwayfilmcentre.ie senast fredag den 13 december 2019

Frågor: Kontakta Martin Hammar martin.hammar@kulturivast.se

Om Galway2020
Galway kommer att vara den europeiska kulturhuvudstaden 2020. Som en av de största kulturevenemangen i världen lovar Galway 2020 ett år med spännande upplevelser genom kultur och konst. Du kan se programmet för Galway 2020 på webbplatsen galway2020.ie
Om Screen Talent Europe
Screen Talent Europe är ett internationellt nätverk för filmverkstäder och mediecenter i 7 europeiska länder och består av 14 enskilda filmverkstäder. FilmCloud/Kultur i Väst är en av dem. Syftet med nätverket är att utbyta kunskap, erfarenheter och metoder genom samarbeten, nätverksmöten och konferenser.
Om Galway Film Center
Galway Film Center är en ideell verksamhet och huvudarrangör för Galway Stories. De ägnar sig åt utvecklingen av film som ett konstnärligt medium i västra Irland. De stödjer filmskapare genom utbildning, utrustning och rådgivning. 2014 tilldelades Galway den prestigefyllda titeln UNESCO City of Film. UNESCOs filmkontor är nu inrymda i Galway Film Center.