Fridhems Folkhögskola

Kalenderdatum: 
13 apr 2020

Studera film på internat i Skåne

Fridhem välkomnar dig att söka Filmlinjen

På Fridhems filmlinje får du under två år lära dig att berätta med rörliga bilder. Vi vet att alla bär på egna historier, och under dina två år hos oss får du möjlighet att utforska filmmediet och lära dig att skildra dina berättelser på ditt sätt. Du arbetar framförallt praktiskt men även teoretiskt med filmens olika komponenter. Du som söker behöver inte ha sysslat med film tidigare men bör ha ett brinnande intresse för det filmiska berättandet. Utbildningen är genremässigt bred och en bra förberedelse för mer specialiserade utbildningar på film- och tv-området. Genom olika projekt får du lära dig grunderna i filmskapande och får jobba med allt ifrån regi och manus till foto, ljud, ljus, klippning, scenografi m.m. Vi har ett väl utvecklat samarbete med de andra kulturlinjerna på skolan och vi har också täta kontakter och samarbeten med filmbranschen i form av gästföreläsare, praktik och workshops.

Att studera film på Fridhem innebär att du ger dig själv två år att utvecklas som filmare. Alla filmlinjens deltagare bor på skolans internat vilket skapar en atmosfär där de lever och andas film tillsammans under veckans alla dagar. Tempot är högt och våra deltagare är motiverade och nyfikna på att lära sig mer. Vi är måna om att skapa en sammanhållen grupp där alla kan få plats och ta del av varandras olika erfarenheter. Det är högt i tak och vi anser inte att någon typ av uttryck är bättre eller sämre. Alla deltagare ska få möjlighet att hitta sitt sätt att berätta.

För mer information se http://fridhem.fhsk.se/filmlinjen

Studiefart: Heltid 2 år

Plats: Svalöv i västra Skåne

Kursstart: Augusti 2020

Vem kan söka: Alla är välkomna att ansöka. Tidigare filmerfarenhet är inte ett krav. Varje år antas ca 16 nya deltagare till utbildningen och vi strävar efter att skapa en grupp med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vill att flera röster ska höras, fler historier berättas, och tror starkt på att ha en grupp där flera olika perspektiv kan finnas. Filmlinjens deltagare ska utvecklas tillsammans.

Ekonomi och boende: Du kan söka studiemedel från CSN. Fridhem är en internatskola för eleverna på de konstnärliga linjerna. Du kan välja att bo i ett korridorsrum eller i delad lägenhet.

Ansök: Ansökan görs på fridhem.fhsk.se/filmlinjen. Du söker med en filmidé och ett personligt brev

Ansök senast: 13 april 2020

Inträdessprov: 18 maj 2020