Frame Filmfestival 2019

Kalenderdatum: 
26 apr 2019 till 27 apr 2019

Västsveriges främsta kortfilmfestival

Under 26–27 april bjuder Frame på samtal, seminarier, mingel, pitchtävling och så klart – väldigt mycket kortfilm. Bland årets gäster finns regissörerna Gabriela Pichler (Amatörer), Isabella Eklöf (Holiday) och Rojda Sekersöz (En komikers uppväxt).

Hela festivalen har gratis inträde men rekommenderad åldersgräns för filmvisningarna är 15 år. Festivalpass krävs dock för att erhålla rabatter, gratis lunch samt inträde på invigningsminglet. Festivalpasset hämtar du ut i foajén på Bio Roy. Alla filmpass liksom prisutdelningen sker på Bio Roy i Göteborg, men flera av de övriga programpunkterna sker på Stadsbiblioteket tvärs över gatan. 

Programmet hittar du här som PDF. Mer information registrering för festivalpass hittar du här. 

 

OM FRAME

Frame är en årlig kortfilmfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. De ger plats åt film i det korta formatet på vita duken och arrangerar även seminarier, workshops och mingel som samlar både filmbransch och framtidens filmskapare. Frame är också regional uttagning till nationella filmtävlingen Novemberfestivalen. Frame filmfestival 2019 arrangeras 26–27 april på Bio Roy i Göteborg. Filminlämningen var öppen mellan 15 och 31 januari 2019.

På Frame tävlar filmerna i fyra olika tävlingskategorier: 

27+ (från 27 år–uppåt)
TUNGVIKT (20-26 år)
MELLANVIKT (16–19 år)
KONSTFILM (16 år–uppåt)

Alla filmer som visas på festivalen är med och tävlar om priser till ett samlat värde av nära 200 000 kr. Bland deras samarbetspartners finns Film i Väst, Borås Konstmuseum, ABF, Folkets Bio c/o svensk kortfilm, Filmkontoret Göteborgs Stad, Kulturakademin, Shoot&Post, KulturUngdom, Oberoende Filmares Förbund och Doc Lounge Göteborg.

Festivalen är öppen för alla med anknytning till Västra Götaland som är över 16 år. De tar endast emot filmer som är max 15 minuter långa. För att anmäla din film fyller du i ett formulär på deras hemsida och bifogar en länk till din film (exempelvis Vimeo eller Youtube). Du hittar all information på www.frame.nu.

 

 

TA KONTAKT MED FRAME
E-mail: info@frame.nu
Hemsida: www.frame.nu
Facebook: www.facebook.com/framefilmfest
Instagram: www.instagram.com/framefilmfestival
Prenumerera på Frame nyhetsbrev: www.kulturivast.se/frame/frame-nyhetsbrev