Filmproduktion på Nordiska Folkhögskolan

Kalenderdatum: 
15 maj 2019

Läs filmproduktion i Kungälv

Filmskolan's grundkurs: Under första terminen av den ettåriga utbildningen i filmproduktion vid Nordiska folkhögskolan presenteras du för olika övningar inom filmproduktion. Vi kommer att gå igenom allt från idé, manus, storyboard, filmande, ljudarbete och redigering. Genom teoretiska och pratiska övningar upparbetar du en verktygslåda som du kan ta med dig in i framtiden. Som slutproduktion får du göra en minutfilm/kortfilm tillsammans med dina kurskamrater.
Efter grundkursen har du möjlighet att studera vidare på Nordiska filmskolans fortsättningskurs och jobba vidare med film på en högre nivå och med tid till fördjupning.http://nordiska.fhsk.se/media/kurser/film1/
 
Filmskolans Fortsättningskurs: Under andra terminen på filmskolan får du verkligen möjlighet att använda och testa alla verktyg du har lärt dig under första terminen. Du får möjlighet att lära dig och använda filmens språk. Du får tid att utveckla dig på djupet. Tid för att använda dig av kunskaperna när du själv ska planera, filma och producera en längre kortfilm eller mini-dokumentär. Kursen innehåller avancerade filmövningar av olika slag som utvecklas stegvis till en kortfilm.
Andra terminen av filmskolan går på våren. Det är en fortsättningskurs och ett naturligt val för dig som har läst hos oss under hösten, men om du har liknande meriter från andra kurser är du naturligtvis välkommen att söka direkt till fortsättningskursen.

Ansök senast: 15 maj 2019

Info om utbildningen: 

Studiefart: Helfart, en termin 

Plats: Nordiska Folkhögskolan i Kungälv

Kursstart: Augusti 2019

Vem kan söka: Kursen är öppen för dig som har fyllt 18 år och som kan förstå svenska, norska eller danska.

Nordiska Folkhögskolan drivs av föreningen Nordiska Folkhögskolan och ligger i Kungälv. Nordiska Folkhögskolans utbud inkluderar Allmäna linjer, Text, Bild & Foto, Media: Journalistik & Film, Teater (Nordiska Teaterskolan) samt Sång & Scen (Nordiska Visskolan). Skolan erbjuder även boende på internat.