Filmplattan: Samtal om Bergman Revisited

Kalenderdatum: 
1 nov 2018 - 18:30

Möt Andreas Fock, en av initiativtagarna till kortfilmsserien Bergman Revisted

Filmplattan drar sitt strå till stacken, i folkmun kallat Bergmanåret, och bjuder in till både visning av kortfilmsserien Bergman Revisited och samtal med Andreas Fock. Andreas är aktuell som författare till intervjuboken Alla talar om Bergman och var även en av initiativtagarna till den nyproducerade kortfilmsserien Bergman Revisted som innefattar några av Sveriges främsta regissörer som med lekfull satir, humor och allvar tolkat Bergman och hans universum. I samband med visningen kommer Andreas att delge bakgrundsinformation och andra anekdoter kopplat till de sex olika filmerna

Var: N3 Blackbox, Trollhättan

När: 1 nov, 18.30

Eventet på Facebook

OM ANDREAS FOCK: Trollhättebördige (eller rättare sagt Åsakabördige) Andreas gav i juni ut intervjuboken "Alla talar om Bergman" på Alfabeta bokförlag. I boken samtalar Andreas med 25 personer som på olika sätt arbetade med Ingmar Bergman; skådespelare, teammedlemmar och branschkontakter. Andreas jobbar nu även som programansvarig för Film Fest Sundsvall, som han också står som grundare till. I mars 2019 får den sin andra upplaga. Tidigare var Andreas kortfilmskonsulent vid Svenska Filminstitutet (2013-2016) då han bland annat ansvarade för "Bergman Revisited"-projektet. Dessförinnan ansvarig för internationell festivaldistribution för svensk kortfilm vid Filminstitutets utlandsenhet och innan det filmkoordinator på Popcornfestivalen på Södra teatern i Stockholm.

OM BERGMAN REVISITED: En fettknöl på Ingmar Bergmans kind utger sig för att vara Bergmans samvete. I terapisoffan möts makarna Krister och Kristina för att resonera hur långt en förlossning kan användas som skyll. På ett hotellrum sitter Döden och tittar på tv. Bergman Revisited är en serie nyproducerade kortfilmer som med lekfull satir, humor och allvar möter ett bergmanskt universum. Som synes är det några av landets främsta filmskapare som står bakom de sex kortfilmerna som utgör Bergman Revisited:

"Scener ur natten", av Pernilla August

"Infektionen", av Patrik Eklund

"Fettknölen", av Jane Magnusson och Liv Strömquist 

"Ariel", av Linus Tunström 

"Guds tystnad", av Lisa Aschan 

"Bergmans Reliquarium", av Tomas Alfredson

Filmplattan är mötesplatsen för den filmintresserade i Trollhättan med omnejd. Här kan ni ta del av samtal, workshops och få möjligheten att träffa och skapa kontakter med filmskapare och filmintresserade i din närhet och från branschen.