FilmCrew Academy - Gotlands Folkhögskola

Kalenderdatum: 
30 apr 2020

På Gotlands Folkhögskola erbjuder man två filmutbildningar där man får lära sig filmhantverket i en proffesionell studio i Fårösund.

FilmCrew 1 – yrkesförberedande utbildning i filmhantverk som erbjuder deltagande i producerandet av en tv-serie i professionell studiomiljöFilmCrew 2 – yrkesutbildning i filmhantverk med specialisering.

FilmCrew 2 - är en yrkesutbildning i filmproduktion & filmhantverk med specialisering mot en specifik yrkesroll och ta klivet in i filmbranschen, som erbjuder deltagande i producerandet av en tv-serie i professionell studiomiljö.

 

Filmutbildningarna på Gotlands Folkhögskola sker i professionell studiomiljö och består av teoretiska studier varvat med praktiskt inspelningsarbete. Utbildningarnas grundstomme är dramaturgi. Fokus ligger på att, med dramaturgin som grund, berätta en historia med rörliga bilder genom professionell filmhantverk.
Varje år arbetar deltagarna med en skarp produktion och deltar i att producerandet av en dramaserie. Eleverna får möta gästlärare från svensk och internationell filmbransch. Utbildningen sker i Kustateljéns filmstudio i Fårösund, med 1000m2 studioyta anpassad för professionella filmproduktioner

Plats: Fårösund 
Kurstid: 24 aug 2020 – 3 jun 2021
Sista ans.dag: 30 april 2020
Studietakt: 100% 
Längd: 1–2 år 
Studiestödsnivå: FilmCrew 1: Gymnasienivå (A2) FilmCrew 2: Eftergymnasial nivå (B1) 

Ansök och läs mer