FilmCloud PITCH 2019

Kalenderdatum: 
1 apr 2019

Se fem projekt pitcha om ett pris på 25 000 kr och två inspelningsdagar med en high end-kamera och LED ljuspaket

Nimo Sheikh och Segal Mohamed vann FilmCloud Pitch 2018. Foto: Ann-Charlotte Rugfelt Ferm. Klicka på bilden och läs!FilmCloud och Gothenburg Studios Development samarbetar återigen för att skapa ett riktigt fint paket till vinnaren av FilmCloud Pitchs! Tävlingen genomförs inför publik på Frame filmfestival den 27 april. 

Pia Johansson Goldmann vann FilmCloud Pitch 2015. Klicka på bilden och läs!Kom och se fem projekt presentera sin idé till en kort- eller dokumentärfilm inför publik och en jury av professionella från filmbranschen, med chansen att vinna motsvarande 60 000 kr för att genomföra den! Pitch-vinnaren får ett stipendium från FilmCloud på 25 000 kr och ett teknikpris från Gothenburg Studios Development, bestående av en high end kamerautrustning (Sony F3 eller Panasonic VariCam) samt LED ljuspaket under två inspelningsdagar. Allt till ett sammanlagt hyrvärde om minst 35 000 kronor.*

I skörden av bilder från Frames Instagrammaskin hittar vi en bild av 2017 års pitchvinnare Victoria Verseau tillsammans med sin producent Malin HüberAnsökan var öppen till och med den 1 april, därefter gjorde vi ett urval på fem projekt som går vidare till FilmCloud PITCH på Frame Filmfestival. De som blir antagna till pitchen får möjlighet att delta på ett genrep där man får testa sitt framförande och få feedback, vilket ger dem en chans att fila på sin pitch innan de ska ställa sig framför juryn. Pitchen genomförs inför publik, alla som vill är välkomna att titta på.

Vad: En pitch-tävling för kort- eller dokumentärfilm inför publik och jury på Frame Filmfestival. Fem utvalda filmprojekt pitchar inför en jury bestående av personer som arbetar professionellt inom tv- och filmbranschen. Ett projekt belönas under kvällens prisutdelning.

Hampus Nordenson efter att ha stått på scen i Bio Roys välfyllda salong och tagit emot prisen för FilmCloud Pitch 2016. När: 27 april 

För vem: Filmare boende i Västra Götaland mellan 18 och 30 år kan söka (du är under 31 år när du söker den 1 april), själva pitch-tillfället är öppet för alla.

Var: Stadsbiblioteket Göteborg i samband med Frame filmfestival.

Sista ansökningsdag: 1 april (du kan söka med samma projekt till FilmClouds projektstöd, du kan däremot inte få båda).

Besked om antagning: Någon gång mellan 9–12 april.

Genrep: Vi pitchtränar och känner på scenen den 24 april, mer information meddelas de som blir utvalda.

Ansökan: Vi vill få en så klar bild som möjligt av ditt projekt. Läs igenom ansökningsformuläret och bilda dig en uppfattning om vad du behöver. Formuläret kommer du till om du klickar på ansökan-knappen. Läs även riktlinjer längst ner på sidan.

Beslut: FilmCloud och Gothenburg Studios Development väljer projekt som går vidare till FilmCloud PITCH. En jury utser sedan vinnaren bland de pitchade projekten. 

ANSÖK HÄR!

*Utrustningen motsvarar ett hyrvärde för mer än 35 000 kr. Tekniken kan bara lånas ut när utrustning är tillgänglig. Priset måste utnyttjas innan 31 december 2019. Information om övriga villkor för teknikpriset ges av Gothenburg Studios Development (teknikstod@studiocafe.se).

Pia Johansson Goldmann pitchar i stadsbibliotekets hörsal under Frame 2015. I juryn satt Katja Wik, Nicolas Kolovos och Nanna Huolman.

Riktlinjer för dig som vill ansöka:

- Du som ansöker är medlem i FilmCloud är 18 och 30 år (ej fyllt 31 år sista ansökningsdagen) och boende i Västra Götaland.

- Du ansöker med en idé till en kortfilm; spelfilm, dokumentär eller animation med planerad längd på max 30 min.

- Ditt projektet behöver inte ha någon finansiering vid ansökningstillfället och ska heller inte vara fullfinansierat vid pitchtillfället.

- Du måste kunna delta i pitchen och i de aktiviteter som är knutna till den.

- Du har en aktiv kreativ roll i projektet och har ett producerande ansvar för filmen. Du kan vara filmens regissör, producent eller på annat sätt vara knuten till genomförandet på ett drivande sätt.

- Projektet ska inte vara inspelat vid pitch-tillfället. Se hur din ansökan ska vara utformad nedan.

- Du kan söka både FilmClouds Projektsstöd och FilmCloud Pitch. Du kommer dock inte få stöd från båda stödformer.

Innehåll i ansökan

Du söker med:

- Presentation av dig innehållande CV med relevanta erfarenheter kopplat till film, filmografi, kontaktuppgifter, länk till något du medverkat till.

- Presentation av din roll i projektet.

- Projektinformation som titel, beräknad längd och planerad inspelningsstart.

- Projektbeskrivning innehållande tankar om projektet, tankar om det visuella och berättandet, ett tydligt synopsis, treatment eller kortmanus. (Juryn kommer att få ta del av din projektbeskrivning.)

Riktlinjer för pitchen

- Din presentation kommer att få en begränsad tid till 7 min (mer exakt information kommer).

- Tankar om det visuella och/eller referenser ska presenteras under pitchen. Möjlighet till visning av stillbilder, trailer eller en inspelad scen kommer att finnas.

- Du kan presentera ditt projekt tillsammans med annan deltagare i projektet (denna person behöver inte vara mellan 18 och 30 år eller boende i Västra Götaland).

 

Lycka till!

FilmCloud Pitch presenteras i samarbete med Gothenburg Studios Development, Red Rental och Frame Filmfestival.