DocCamp 2020

Kalenderdatum: 
24 jan 2020
14 apr 2020 till 8 maj 2020

Sök dokumentärfilmläger om gränsidentitet.

Förlängd deadline: 24:e januari 2020.

Med anledning av 100-årsjubileet för den demokratiska folkomröstningen som drog gränsen mellan Danmark och Tyskland, inbjudes nu unga filmskapare från hela Europa att söka till DocCamp 2020 för att skapa korta dokumentärer inspirerade av gränsidentiteten mellan södra Danmark och norra Tyskland.

Dokumentarlägret kommer att äga rum under fyra veckor på båda sidor av den dansk-tyska gränsen. Du kommer att bo och arbeta tillsammans med andra filmskapare. (Som klippare är du där de två sista veckorna)

Read about this in English on our partner's site.

När: Tisdag 14 april - fredag ​​8 maj 2020

DocCamp 2020 söker dig som är producent, regissör, fotograf eller klippare. Fyra team kommer att bildas och vart och ett producerar en kort dokumentär. Workshops, föreläsningar, fältresor och möten med lokalbefolkningen på båda sidor om gränsen kommer att fokusera in dig på temat: "Vad är gränsidentitet?"

Alla deltagare kommer att introduceras till den historiska bakgrunden genom expertsamtal, de får exklusiv insikt från lokalbefolkning och får chansen att utforska gränsområdet på egen hand. En professionell dokumentärfilmskapare och en professionell klippare kommer att vägleda, inspirera och konsultera team.

Från och med juli 2020 ska de fyra färdiga dokumentärerna visas och distribueras på danska, tyska och europeiska festivaler och visas vid speciella evenemang under jubileumsåret.

Kostnader: FilmCloud ger stöd till resekostnader och deltagaravgift. På lägret kommer du få boende och tre måltider om dagen.

Vem: De söker efter deltagare mellan 20-27 år som har erfarenhet av minst en (dokumentär) filmproduktion inom respektive område (redigering, regi, kamera, produktion).

Ansökan: Din ansökan bör innehålla följande:

  • Ett brev med motivation som beskriver varför du vill delta i workshopen (max 1 sida).
  • Ett kort CV med din senaste erfarenhet av filmskapande (max 1 sida).
  • Länk till film. (t.ex. Vimeo, YouTube, inga nedladdningar, tack)

ANSÖK HÄR!

Deadline:24 januari 2020.

DocCamp 2020 arrangeras av FilmClouds partners FilmWerstatt Kiel och Aarhus Film Workshop. Partners i Screen Talent Europe. 
Har du frågor så kontakta: Aarhus Film Workshop, Merete Stubkjær: ms@afv.dk eller Filmwerkstatt Kiel, Arne Sommer: sommer@ffhsh.de. Du kan även fråga oss på FilmCloud. martin.h.hammar@vgregion.se