Doc Lounge: Fræmling

Kalenderdatum: 
8 okt 2019 - 18:30

Mikel Cee Karlsson (The Extraordinary Ordinary Life of José González) är tillbaka med en noirdoftande pusseldeckare som går djupt in i relationen med en av dem han trodde att han kände bäst. Men hur väl kände han egentligen sin bästa vän?

Mikel och Mathias har känt varandra sedan barndomen. De har lekt, gått igenom alla olika sorters känslolägen och gjort film tillsammans. Men en dag kommer det fram att Mathias har levt ett helt annat liv än Mikel kunnat ana. Den ordnade tvåbarnspappan med det stabila jobbet har i hemlighet agerat indrivare åt ett gäng organiserade brottslingar. Något som till slut driver honom allt djupare ner i våldsspiraler och psykisk ohälsa.

Genom samtal med Mathias själv börjar utredningen som ett gemensamt projekt, men när Mathias plötsligt går bort lämnas Mikel ensam med enigmat som var hans bästa vän. Då tar hans nära över och pusslar ihop historien om vad som egentligen hände Mathias och varför han hamnade där han gjorde.

- - - - - - - - - - - - - - -

OM FILMEN

Trailer: https://vimeo.com/341370087

Längd: 100 minuter

Regi: Mikel Cee Karlsson

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: 8 oktober. Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)
HEMSIDA: www.doclounge.se/goteborg


Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. 
Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

♥Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.  ♥