nyheter

Presentation: 

Simon Eriksson är 45 år och kommer ursprungligen från den skånska kommunen Bromölla, men är numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Eriksson arbetar som dokumentärredigerare och frilansskribent. Han har skapat diverse filmer för ABC Sverige som uppmärksammats i utlandet också. Parallellt med sitt engagemang för svenska medier har han också skrivit för Dagens Teknik i Göteborg, den nystartade communityn Loving Sweden, Nyhetspress och många fler portaler. Eriksson har en bakgrund inom MKV (medie- och kommunikationsvetenskap) med en kandidatexamen från Linnéuniversitetet i Kalmar - tidigare en del av Högskolan i Kalmar som numera är en sammansättning av lärosätena HIK och Växjö Universitet.

Parallellt med sina studier vid Linnéuniversitetet studerade han också management och kommunikation på handelshögskolan Mercuri vars fokus ligger på utbildningar inom management, kommunikation, ledarskap och försäljning. Eriksson har ett allmänt intresse för aktier och har på uppdrag av aktieportalen TradingToplists.com föreläst på olika högskolor och universitet runt om i landet.

Mellan 2011 och 2018 arbetade han på det amerikanska företaget Mediacomp i Clearwater, Florida, USA. I sin dåvarande roll har han producerat en rad olika dokumentärer med fokus på amerikansk ekonomi. Efter det senaste presidentvalet i USA har han också granskat den amerikanska valrörelsen och retoriken kring president Donald Trump. Efter framgångarna på den amerikanska kontinenten har har fått ett större intresse för svensk politik och har skiftat fokus mot socialdemokraternas förluster i svensk politik och sverigedemokraternas framgångar.

Eriksson är intresserad av dans, musik och engelsk litteratur. Han har ett stort intresse för mångfald och har under 2018 arbetat som frilansfotograf, där han bland annat varit på plats under pridefestivalen i Stockholm för att dokumentera aktiviteterna i ljud och bild.

2020 förväntar han sig presentera två nya verk: en film om jämställdhet i förorterna Rinkeby, Husby, Tensta och Kista - samt en videodokumentär om hur den svenska landsbygden påverkats av den miljöpolitik som den nuvarande regeringen för. När och huruvida dessa två filmer kommer släppas är i skrivande oklart, men enligt Eriksson kommer det med stor sannolikhet ske genom öppna kanaler på nätet, dvs. Internetportaler och forum.

 

Historia

Medlem i
1 vecka 13 timmar

Yrkestitel:

Ort:

Projekttyper: