tävling

Pia vann FilmCloud Pitch

För första gången genomfördes FilmCloud Pitch i samband med Frame Filmfestival i Göteborg. Vinnare blev Pia Johansson Goldmann med sitt projekt Ordning och reda inifrån och ut, ett projekt där juryn fångades av det närgångna porträttet av Pias egna föräldrar och deras relation, och så klart den humor som finns i gestaltandet av den koasartade hemmamiljö som de levde i. Vinsten värmde rejält i hjärtat på Pia.

Vinn biljetter till Sommarens tolv månader

1988 kom regissören Richard Hoberts film Sommarens tolv månader som visades på SVT vid endast två tillfällen. Det skrevs väldigt mycket om den och filmen fick flera internationella priser. Men märkligt nog kom den aldrig att visas på bio, istället låstes den in och glömdes bort. Den 12:e januari, 28 år senare, visar Bio Roy filmen på storduk i samarbete med ABF och Royalbiografens Vänner. Före visningen tar Richard Hobert plats på scen för ett filmsamtal med Håkan Sandblad. 

Delta i vår Instagram-tävling på Novemberfestivalen

Tävla om biobiljetter, tygpåsar och t-shirts

Kommer du befinna dig på Novemberfestivalen - arena för ung svensk film i helgen (21-22 nov) så kan du vara med i vår instagram-tävling med chansen att vinna fina priser! Ta ett foto på dig och en ny bekantskap du träffat på festivalen, berätta vilka ni är och tagga bilden med #filmcloud och #novfilmfest. Bland mingelbilderna lottar vi ut SF-biobiljetter, tygpåsar och t-shirts.

Tävla om att få göra musikvideo till svensk artist

Hur kreativ kan du vara på 15 sekunder?

Kim Cesarion är en svensk musiker och artist, kanske mest känd för sin hitlåt "Undressed". Nu har han utlyst en tävling för att hitta personen som ska få göra hans nästa musikvideo! Det som krävs är att du har ett instagram-konto där lägger du upp ett 15 sek långt filmklipp som illustrerar din idé och tagga det #Xperia_MakeTheVid. Det viktiga är inte den tekniska kvalitén utan att man har ett spännande visuellt uttryck.

Gbg Shorts – kortfilmsfestival för alla

Gå på kortfilmsfestival i helgen!

Gbg Shorts är en kortfilmsfestival som drivs av Adam Bergman, Alexander Sandqvist, Carl Sundemo och Fredrik Wilhelmsson. Vem som helst får skicka in sin kortfilm och genom att tillhandahålla en plattform för att visa sina verk och ta del av andras filmer hoppas festivalen kunna inspirera till kreativitet och produktivitet. 

SVT:s och BUFF:s pitch av dramaserie för barn

Pitch av dramaserie för barn.

Har du en grym idé som kan utvecklas till en tv-serie för barn? Skulle du vilja utveckla din idé i tillsammans med SVT?

Ansök då till SVT:s och BUFF:s nationella pitch under BUFF 2014!

Satsningen riktar sig till ”nya” talanger inom tv. Vi tror att du som söker har gjort ett antal kortfilmer, gått någon filmutbildning eller har annan erfarenhet från arbete i film- eller tv-branschen, samt har ett genuint intresse för att göra tv-drama för barn.

Vinn biljett till Novemberfestivalen

Novemberfestivalen är den självklara mötesplatsen för unga filmare och samlar årligen besökare från hela Sverige. Förutom ett gediget program med alla vinnarfilmer som kvalificerat sig från de regionala filmtävlingarna (så som Frame, Pixel och Vårrullen) bjuder även festivalen på föreläsningar, workshops och fester. I år kan man bland annat ta del av ett seminarium med Björn Stein, en av regissörerna bakom filmen ”Känn ingen sorg”, som är baserad på Håkan Hellströms låttexter.