Screen Talent Europe

Göteborgsfilmaren vann europeisk pitchtävling

Alecio Araci vann årets upplaga av Pitch Forum som arrangerades 13-15 juni, i samband med Norges största kortfilmsfestival i Grimstad, som innebär att han får €5000 till sin kommande film. 

Att pitcha fast man hatar det – intervju med Lisa Forslund

I den lilla kuststaden Grimstad i södra Norge pågår just nu landets främsta kortfilmfestival, jämförbar med Uppsala Kortfilmfestival. Utöver filmvisningar arrangeras det flera spännande seminarier (och båtturer) samt ett europeiskt pitchingforum signerat nätverket Screen Talent Europe där bland annat FilmCloud ingår. 

Caroline Ingvarsson vann pitchtävlingen i Grimstad - här är hennes tips för att lyckas

Caroline Ingvarsson blev vinnaren i fjolårets pitchtävling på kortfilmfestivalen i Grimstad, och rodde hem 50 000 för sin filmidé i konkurrens med elva andra tävlande. Läs hennes tips på att lyckas! 

Galway Stories ger nya utmaningar för Ann-Kathrin

Idag drar det europeiska produktionslägret för dokumentärfilmare igång i Galway, Irland. Femton deltagare från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Irland och Färöarna har blivit uttagna inom ramen för nätverket Screen Talent Europe. På plats är FilmCloud-medlemmen Ann-Kathrin Perschbacher, dokumentärfilmsregissör från Göteborg. 

Från mingel till mingel på Nordisk Panorama

– Det var intensivt och jag har knappt hämtat mig, säger Åsa Båve om den meetup för dokumentärfilmare på Nordisk Panorama som arrangerades av Screen Talent Europe och Film i Skåne nu i september. FilmCloud stod för resa och boende för henne och Hampus Nordenson, som båda var där och representerade Västsverige bland utvalda filmare från bland annat Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Maida bygger upp sitt nätverk i Grimstad

Just nu pågår kortfilmsfestivalen i Grimstad, Norges motsvarighet till Uppsala Kortfilmsfestival. Utöver festivalens filmvisningar, tävlingar och möten med regissörer har Screen Talent Europe satt ihop ett särskilt program för unga regissörer, producenter och manusförfattare som valts ut från Sverige, Norge, Danmark och Irland.

Screen Talent Europe Meet-up samlar unga filmtalanger i Göteborg

Mellan 31 januari och 3 februari arrangerar FilmCloud en träff med unga filmare från norra Europa där de under fyra dagar får ta del av ett exklusivt program i samband med Göteborg Film Festival. Totalt är det nio deltagare, majoriteten från de nordiska länderna, där en tagit sig hit hela vägen från Färöarna.

Stipendiet ger tid och energi till nya projekt för Maximilien

Det har varit ett riktigt bra och produktivt år för Maximilien Van Aertryck. I början av året blev hans film Punkt 9: Val av vice talman (2014) en av de åtta filmer som valdes ut till att tävla i Startsladden, Göteborg Film Festivals kortfilmstävling. Den kammade sedan hem första pris i Tungviktsklassen på Frame filmfestival i våras och kvalificerade sig då vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan där den plockade hem andrapriset.